Foto: PR-foto
Man behøver ikke smide flere tusind kroner for en fed smartphone. Man kan sagtens finde rigtig habile af slagsen til under en tusse.

For at få slået det fast fra starten, er der tale om en kontantpris – og ikke noget med abonnementsbindinger eller afbetaling over et bestemt antal måneder.

Sony Xperia Tipo – 995 kroner Med en 3,2 tommer skærm er her tale om en mindre telefon, men så vejer den også kun lige under 100 gram. Kameraet er på 3,2 megapixel, så du skal ikke bruge det til alle dine feriebilleder. Til gengæld kan den opgraderes til version 4.0 af Android, hvilket bringer den op på niveau med mange dyrere modeller på markedet lige nu. Rent teknisk indeholder Tipo end Snapdragon processor på 800 MHz, 512 MB RAM og lige over 2 GB intern hukommelse. Lagerpladsen kan du udvides med et microSD kort på helt op til 32 GB.

Testet: HTC One X er blandt de bedste Androids overhovedet!

Nokia Lumia 610 – 989 kroner

Lidt længere øst for Sverige og Sony finder vi Finland og den gamle kæmpe Nokia. Her han man bestemt også en telefon, der giver noget for pengene. 3,7 tommer skærm, lidt tung med 132 gram, men til gengæld hele 5 megapixel kamera. Telefonen kører med Windows Phone 7.5, og hvis man er lidt heldig, kan den måske få den nye version 7.8 om nogle måneder. Det er dog langt fra sikkert. Den pris vi har fundet den til, er desværre ikke udgaven med NFC indbygget.

Vi guider til endnu flere smarte smartphones til under 1.000 kroner og anbefaler den, vi selv vil gå efter – det gør vi lige her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.