Fra næste år vil der være flere smartphone-ejere blandt danskere end folk med almindelige mobiltelefoner, viser en undersøgelse bestilt af HTC, der blandt andet står bag Rhyme.
Fra næste år vil der være flere smartphone-ejere blandt danskere end folk med almindelige mobiltelefoner, viser en undersøgelse bestilt af HTC, der blandt andet står bag Rhyme. Foto: PR-FOTO

En ny undersøgelse viser, at smartphones vil overhale almindelige mobiltelefoner i Danmark fra næste år.

Danskerne er vilde med teknologi. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Vi var blandt de første til at komme på internettet, og mobiltelefonen blev udbredt her i landet med lynets hast. Og nu viser vores teknologiglæde sig igen, denne gang ved vores kærlighed til smartphones.

Hver anden dansker ejer en smartphone

YouGov har foretaget en undersøgelse for telefonproducenten HTC, der viser, at danskerne fra næste år vil eje flere smartphones end almindelige mobiltelefoner, hvis danskernes egne forventninger altså holder stik.

På nuværende tidspunkt ejer næsten halvdelen af befolkningen en smartphone – hele 43%. 50% af danskerne har en almindelig mobiltelefon, også kaldet en ”feature phone” (eller ”dumbphone” blandt nørder.) Ud af disse 50% forventer 30% at købe en smartphone i løbet af 2012. Det svarer til at 15% flere danskere vil købe en smartphone i 2012.

Flertal af smartphones fra næste år

Med andre ord kommer det samlede antal af danskere med en smartphone op på 58% i løbet af 2012, og dermed vil smartphones have overhalet almindelige mobiltelefoner. Sidste år stod HTC bag den mest populære smartphone i Danmark, nemlig HTC Desire. Tallene for i år er endnu ikke fremlagt, men Samsung er kandidat til at blive nummer ét, da de pt. er verdens største smartphone-producent.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.