Foto: JOHN G. MABANGLO

Har du helt styr på alle de ting, din iPhone kan?

Hjemmesiden Buzzfeed har samlet en række eksempler på - synes vi - ganske vilde ting den lille tingest kan, hvis man ellers beder den om det. Og ved det vel at mærke.

Vidste du for eksempel at du kan slette ved at ryste telefonen eller tage billeder ved hjælp af dine høretelefoner? Det var det bestemt ikke alle, der kunne herinde.

Se listen nedenfor over 15 ting du - måske - ikke vidste din iPhone kunne.


1. Lave en adgangskode af bogstaver i stedet for tal1. Gå i Indstillinger > Generelt > Lås med kode
2. Slå 'Enkel kode' fra
3. Så kommer der billede op, der tillader dig at skifte adgangskode samtidig med et fuldt tastatur fremkommer. Så næste gang du skifter adgangskode, så kommer keyboardet frem i stedet for tal.

Bemærk: Virker dog ikke på iPhone 5 og 5S.

2. Få SIRI til at læse dine emails højt

 

Sig til Siri: 'Læs min email', og hun vil adlyde. Hun vil fortælle dig afsenderens navn, date/tidspunktet for emailen og emnefeltet.

Du kan også instruere hende i at 'læs min seneste email' eller spørge hende 'Har jeg en email fra (person)?'.


3. Se tidsstempler på dine SMS'er
Hvis man er en af de mange, der bliver drevet til vanvid af ikke at kunne se, hvornår man har sendt og modtaget en sms på sin iPhone, så fortvivl ikke - det kan man! Det er faktisk rigtig nemt, at se tidsstemplerne på dine SMS'er i iOS 7: rør ved skærmen i sms'en og træk den til venstre, så kommer det frem.


4. Se hvilke fly der er over digSpørg Siri: 'Hvilke fly er over mig?' eller sig bare 'Planes overhead'. Så fremkommer hun med en liste over hvilke fly (flynumre), dets højde og vinkel. (Det tager Siri ca. 30 sekunder at fremkomme med denne data, så være tålmodig!).5. Ryst din telefon og slet beskeder
Fortrød du den sms'er du lige har skrevet? Ryst din telefon og en 'Undo typing'-boks kommer frem. Hvis du så ændrer mening efter at du har trykket på Fortryd, så ryst din telefon igen og en 'Redo typing'-boks kommer frem.


6. Nem måde at få et mere detaljeret overblik over din kalender

Vend din iPhone horisontalt, mens du er inde i din kalender-app for at få et mere detaljeret overblik over dine aftaler.


7. Få CAPS LOCK frem, dobbeltklik på 'SHIFT'-knappenDet er så simpelt! Du kan utrolig nemt udtrykke, hvor GLAD DU ER ELLER HVOR SUR DU VAR til dine venner uden hele tiden at skulle klikke på 'shift'-knappen hele tiden. Dobbeltklik på 'SHIFT'-knappen og så kommer Caps Lock.

Bemærk: Hvis ikke det virker, så gå ind i Indstillinger > Generelt > Tastatur og sørg for at Caps Lock er slået til.


8. Brug din telefon som vaterpasSwipe til venstre i kompas-app'en og så kommer vaterpasset frem. Så sejt!


9. Slå begrænsninger tilDenne funktion er specielt smart, hvis du har børn eller ingen selvkontrol har, når det kommer til Candy Crush. Gå ind i Indstillinger > Generelt > Begrænsninger, Slå begrænsninger til og scroll ned og begræns apps'ne.


10. Tag en serie billeder på samme tidHold udløsknappen inde i dit kamera, så vil du automatisk aktivere kameraets 'burst mode'. Dit kamera vil nu tage en masse billeder i en serie og gemme dem. Denne funktion vil sikre, at du får taget et profilbillede, som du kan lide.


11. Sådan sætter du den rigtige streg
Hold din bindestreg-knap nede på dit keyboard for at få en super cool menu frem over 'streger', som du så kan bruge til at please dine grammatik-nørdede venner.


12. Tag et billede med Volume-knappen..I stedet for at bruge udløsknappen i kameraet for at tage et selfie, kan du bruge volumeknappen 'op'. Denne funktion lader dig holde din telefon - kamera - stille og derfor får du et bedre billede.


13. .. eller brug dine høretelefonerTryk i midten på knappen på høretelefonerne, når kameraet tager et billede. Også en god funktion til selfies!14. Tilføj egne vibrationerI din kontaktbog kan du tilføje forskellige vibrationsmønstre til de forskellige apps. Det er specielt smart, hvis du har din telefon i lommen, for så kan du skelne mellem mails fra din chef og sjove beskeder fra vennerne.


15. Sæt iPhonen på Flyfunktion og oplad dobbelt så hurtigtSpecielt smart, hvis du skal oplade din telefon hurtigt - fx i en bar.

 

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.