Det er blevet cykelvejr. Temperaturerne er – endelig – blevet tilpas behagelige til at du kan  komme ud på to hjul.

Det er tid til at få cyklen ud af gemmerne eller for første gang prøve en tur på en racercykel eller mountainbike.

Det kan være en investering at anskaffe en cykel. Men tro mig, du kommer til at elske din cykel. I kommer ud og ser verden sammen. Der vil være dage, hvor du flyver afsted – fri som fuglen og med følelsen af at være ustoppelig. Der vil være dage, hvor du kæmper dig af sted med vinden i ansigtet og blytunge ben. Ofte er det den sidste type af dage, du husker, fordi du er blevet stærkere, sejere og har fundet fighteren i dig selv, når du kommer hjem.

Jeg vil gerne støtte dig i din træning. Tagger du dine træningsbilleder #thltraining og #BodybyTanja eller #trænmedtanja og lægger dem på Instagram, følger jeg din træning og giver dig motivation med på vejen.

En stor fordel ved at cykle er, at du kan begynde fuldstændig utrænet og cykle med både lav og høj intensitet uden, at kroppen gør ondt. Mange tror, at cykling som minimum kræver en halv dag, men det behøver det ikke at gøre. Cykling er et fremragende alternativ til dig, der gerne vil træne kredsløbstræning udendørs, men som vil undgå skader.

Tidligere har cykling været mændenes domæne, hvilket er pudsigt med tanke på, at vi danskere, både mænd og kvinder, er vant til at cykle. Og cykling er godt – også for kvinder.

Cykling er skånsom træning

Din vægt er ikke en begrænsning. Som løber bliver du straffet hårdt, fordi belastningen på knæ, muskler og led øges betydeligt, hvis du vejer over gennemsnittet. Når du cykler bæres din krop af cyklen og har du store lår er de en fordel, fordi du nemmere kan presse en masse ’watt’ ud i pedalerne.

Åndedrætsbesvær kan undgås. Det er let at kontrollere din vejrtrækning, fordi overkroppen hviler på styret, uden at være spændt. Du kan have en hurtig eller langsom vejrtrækning, og du kan sætte belastningen ned hurtigt ved at skifte til en lettere gearing.

Du kan være social under en cykeltur. Vi kvinder elsker at snakke. På café, i byen, på arbejdet, i sofaen – og mens vi træner. Under cykelturen er der tid (og luft) til at ’bitche’ over chefen, kæresten eller familien.

Der er ufattelig mange grunde til at cykle, og jeg lover dig: ’It’s a whole new world...’og den venter bare på dig og din nye bedste ven, cyklen.