Er det varmt på din ferie, er det ingen undskyldning for ikke at træne. Der er gode motionsmuligheder på stranden

Det er officielt sommer, og selvom man indimellem fristes til at tro, at beskeden ikke er røget videre til vejrguderne, er det nu engang faktum, og dét skal nydes. For mon ikke vi alligevel drømmer os tilbage til +20 grader og let overskyet, når vi i februar sidder og kigger ud på den kolde, mørke vinter?

Men lige nu skal vi have det bedste ud af sommeren, vi har. Derfor vil jeg i det følgende give mit bud på, hvordan du finder inspiration og motivation til træning på stranden.

For nogle af os bliver sommeren i disse uger tilbragt der, hvor termometeret allerede viser + 25 grader. Og måske er vi heldige, at det samme snart sker ved de danske kyster også.

Sommerdage hvor vi kun iført klipklappere og badetøj lister af sted til stranden. Dage hvor huden bliver gyldenbrun og kinderne røde. Hvor vi boltrer os i bølgerne og nyder lyden af havet, der bruser. De lange, varme aftener byder på sommerbrise og Aperol sprizt med vennerne. Afslapning på højt plan, som for de fleste er længe ventet ...

Et studie fra 2008 viste, at på regnvejrsdage brugte mandlige kontorarbejdere 30 minutter mere på reelt arbejde i løbet af arbejdsdagen. Tilmed udnyttede de endda tiden bedre – de var simpelthen mere produktive på regnvejrsdagene sammenholdt med de skønne, varme sommerdage.

I varmen falder selv vores kritiske sans og evne til at argumentere – dog kan vi sjovt nok sagtens argumentere for den kolde øl eller hvidvinen på terrassen i stedet for den varme løbetur ...

Så rent fysisk bliver vi faktisk dovne, når varmen melder sig. Det skal dog ikke stoppe dig i at snige lidt aktivitet ind i ferien.

Et oplagt sted at få gang i kroppen er på stranden. Når solen skinner, bliver du samtidig lækkert gyldenbrun uden at ligge stille. Du får brugt dine muskler, og der er mulighed for at hoppe i vandet for at blive kølet ned.

Mange øvelser kan udføres alene, men hvis du har en ven eller kæreste med på stranden, så er det altid sjovere.

Jeg elsker selv at træne med min forlovede. Det giver ekstra gejst og motivation, når vi sammen kan lave øvelserne og grine med hinanden – specielt når folk går forbi med et undrende blik, fordi vi fræser rundt som en sæk lopper.

Alle former for fysisk træning på stranden tæller (så længe man tager hensyn til de andre på stranden). Det kan således være alt fra rolige træningsformer som yoga, pilates eller udstrækning, til de lidt mere fysisk krævende – f.eks. løb i det tunge sand eller styrkeøvelser, hvor man bruger sin egen kropsvægt.

Træning med egen kropsvægt

Teknikken er vigtig – du skal selv stabilisere din krop – start forsigtigt og sørg for træning af mave/ryg-regionen.

Man kan vælge at træne i bikini, badedragt eller badebukser, men det kan i mange tilfælde anbefales at bruge korte tights og for kvinderne sports bh. Husk at vi træner ikke for, at de andre skal se os (strandløven), men for at ”spænde kroppen lidt op” og for at holde os i form.

Nogle vil nok være bange for at blive overophedede i varmen, og det kan være et problem, men sørg for at holde lange pauser mellem øvelserne, og hvis det bliver for meget, så er den bedste nedkøling lige ved hånden - en dukkert i havet.

Program:

Man kan vælge at træne i bikini, badedragt eller badebukser, men det kan i mange tilfælde anbefales at bruge korte tights og for kvinderne sports bh. Husk at vi træner ikke for, at de andre skal se os (strandløven), men for at ”spænde kroppen lidt op” og for at holde os i form.

Nogle vil nok være bange for at blive overophedede i varmen, og det kan være et problem, men sørg for at holde lange pauser mellem øvelserne, og hvis det bliver for meget, så er den bedste nedkøling lige ved hånden - en dukkert i havet.

Gentag øvelserne ti gange og hold en kort pause. Lav i alt 30 gentagelser af hver øvelse og 15- 30 sekunder i øvelsen høj planke.

Gentag hele programmet 3 gange igennem med en kort pause mellem hver omgang

  • Lunges: 10 på hvert ben
  • Squat: 10 gentagelser
  • Høj planke: 15-30 sekunder
  • Mountain climber: 10 gentagelser med hvert knæ

Lunges

Beskrivelse: Tag et langt skridt frem og bøj det ben, du har plantet i jorden. Overkroppen holdes helt opret og sørg for, at knæet ikke kommer længere ud end tæerne. Bevæg dig så langt ned, som du kan, stabilisér stillingen og bevæg dig derefter opad igen, hvor du er fokuseret på at presse nedad, så vægten går ned gennem din hæl. Herfra gentages øvelsen med det andet ben.

Squat

Beskrivelse: Start stående med fødderne i hoftebreddes afstand. Bøj i knæene og sørg for at placere vægten på begge fødder og gerne på hele foden. Tryk fødderne igennem gulvet og stræk benene, så du ender i oprejst position. Gentag øvelsen.

Høj planke

Beskrivelse: Du lægger dig først på maven. Placer begge hænder og knæ i sandet. Løft kroppen væk fra sandet. Prøv at holde hele din krop i en lige linje, så hoften hverken hænger nede eller stritter oppe. Forsøg at holde hele ryggen ret. Hav fødder cirka i hoftebredde med strakte ben og hovedet neutralt.

Mountain climber

Beskrivelse: Start i en høj planke, med strakte arme, tæerne i gulvet og kroppen i en ret linje. Herfra bøjer du dit ene ben og trækker det ind mod samme albue. Efter kontakt med albuen placerer du benet tilbage og gentager med modsatte ben. Gentag øvelsen.

Jeg vil rigtig gerne støtte dig i din træning. Hvis du tagger thltraining og #BodybyTanja eller #trænmedtanja på Instagram, kan jeg følge med i din træning og give lidt motivation med på vejen.