Mange danskere bliver generet af støj fra deres kolleger, men de fleste er begyndt at vænne sig til at arbejde i storrumskontorer

Telefoner ringer. Kolleger griner. Printeren kører non stop. [SAXO_CR]Vi sidder tæt på vores kolleger på jobbet, og derfor har HK/Privat spurgte godt tusind af deres medlemmer, hvad de synes om at arbejde i store kontorer. Hver 4. af dem, der gør det til daglig, svarer, at de er enten utilfredse eller meget utilfredse med de store kontorer. De peger på støjen, som det helt store problem.

John Simonsen er konsulent på Center for New Ways of Working, og han er overrasket over, at det ikke er flere i undersøgelsen, der brokker sig over generne.

»Støj i storrumskontorer er stadig et stort problem, men jeg synes, tallene tyder på, at vi er ved at vænne os til de nye måder at arbejde på. Virksomhederne er blevet bedre til at indrette arbejdspladserne, så medarbejderne kan gå ind i et andet lokale, hvis de skal holde møde eller tale i telefon,« siger han og understreger, at tidligere undersøgelser af problemet har vist meget større utilfredshed.