Alle forældre ønsker, at deres poder er glade og lykkelige. Nu tyder ny forskning på, at der er god grund til at lægge sig ekstra meget i selen for at gøre de små godt tilpas

Forskerne på 'Geisel School of Medicine' i Dartmouth, USA har nemlig bevist, at ulykkelige børn har større risiko for at udvikle hjertekar-sygdomme som voksne. Det skriver bbc.co.uk.

I studiet, der netop er offentliggjort i tidsskriftet 'Journal of Epidemiology and Community Health', har forskerne fundet bevis for, at børn, der har en tilbøjelighed til angst i syv års alderen, har en betydeligt højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme senere i livet end børn, der er rolige, opmærksomme og fokuserede.

Forskerne har undersøgt 377 voksne, som i syvårsalderen fik undersøgt deres følelsesmæssige opførsel. Nu, hvor forsøgspersonerne er i fyrrerne, har man kortlagt deres risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

Efter at have frasorteret andre risikofaktorer for hjertekarsygdomme fandt forskerne, at piger, der var ulykkelige i syv års alderen, havde 31 pct højere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme som voksne end deres mere veltilpasse veninder.

I følge forskerne er det lidt mindre farligt for drenge at være utilpasse i de første skoleår. Blandt mændene viste det sig, at de, der havde haft let ved at blive frustrerede og vrede som syvårige, havde 17 pct større risiko for at få en hjertekarsygdom end andre mænd.

Leder af studiet professor Allison Appleton siger, at flere undersøgelser skal til, før lægerne kan sige noget sikkert om, hvilke biologiske mekanismer der er årsag til sammenhængen.

- Vi ved nu, at vedvarende nød kan være årsag til en dårligere regulering af stress symptomer. Det er noget, vi gerne vil se nærmere på, siger hun i følge bbc.uk.com.