Sukkerfri sodavand hjælper dig muligvis med at holde vægten nede. Men det er dårligt for dit hjerte, lyder konklusionen i en ny stor amerikansk undersøgelse.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Forskerne fulgte mere end 2.500 newyorkere i ni år eller mere. Resultaterne viser, at de deltagere, der drak sukkerfri sodavand hver dag, havde 61 procent større risiko for hjertekarsygdomme – blandt andet slagtilfælde og hjerteanfald. 

 Derfor skal du ALDRIG spise frosne hindbær
 
 Selv når forskerne tog højde for andre risikofaktorer – så som rygning, højt blodtryk og høje kolesteroltal - viste den øgede risiko for hjerteproblemer sig tydeligt blandt folk med hang til light-sodavand. Der var til gengæld ingen øget risiko for dem, der holdt sig til de gammeldags sukkerfyldte sodavand.  

 Forskerne understreger dog, at flere undersøgelser skal bekræfte resultatet, før der er grundlag for at fraråde Cola Zero, Pepsi Max og andre kunstigt sødede sodavand. Det står nemlig ikke helt klart, om det er stoffer i de sukkerfri sodavand, der skader vores blodbaner. 

 - Jeg synes folk der drikker light-sodavand skal holde sig orienterede. Men jeg mener ikke, at der er nogen, der skal ændre adfærd på baggrund af én undersøgelse, siger undersøgelsens hovedforfatter Hannah Gardener til msnbc.com.  

 Hun vil ikke udelukke, at folk der drikker light-sodavand erstatter de sparede kalorier med andre usunde alternativer, som kan forklare hjerteproblemerne.
 
Åh nej: Igen svampegift i øko-havregryn