Pæreformen er sundere, end du tror. En stor numse holder nemlig livsstilssygdomme som diabetes for døren.

Store numser og små bryster. Det er ikke just kroppen, de fleste kvinder drømmer om, men ikke desto mindre er det opskriften til en sund krop.

Fedtet på bagdelen er nemlig sundt i modsætningen til fedtet på maven og på brysterne.

- Store bryster og store maver er skadeligt, fordi fedtet er anderledes end det på rumpen. Der er tale om sundt fedt og ikke sundt fedt, og det på rumpen er sundt, siger overlæge Allan Flyvbjerg, der er formand for Diabetesforeningen.

Hvis man vil være sund, handler det derfor i stedet om at måle taljen i stedet for at se på vægten.

- Man kan ikke måle en persons sundhed ud for kropsform alene. Man kan sagtens være rigtig slank, uden at man motionerer. De folk er faktisk i større fare for at udvikle diabtes, end de folk, der er overvægtige, men som til gengæld motionerer jævnligt, siger Allan Flyvbjerg og tilføjer:

- Selv om man ikke taber sig, så frigiver man nogle stoffer, der er vigtige, hvis man vil undgå de tre store livsstilssygdomme: kræft, diabetes og hjertekar sygdomme-

Folk med storre rumper og små bryster skal derfor ikke fortvivle over, at kropsformen ikke kan trænes væk, så længe de blot holder sig i gang.

- Det er jo gode nyheder for folk med store rumper, men fysisk aktivitet er stadig det vigtigste. Og man skal sørge for at holde øje med taljemålet. Mavefedtet er meget farligt, siger Allan Flyvbjerg.