Stine Maiken Månsson oplevede dagligt at have hovedpine. Den kom snigende i løbet af dagen, når hun var på arbejde i vuggestuen, og satte sig særligt over panden, når larmen fra børnene for alvor begyndte at sætte ind.

Nogle dage var værre end andre, men for det meste dundrede hovedet ud på eftermiddagen og om aftenen.

Men ikke længere.

»På lange arbejdsdage med run på kan jeg godt være træt i hovedet og have lidt spændingshovedpine, men ikke som tidligere,« fortæller hun til BT.

Og grunden skulle, ifølge Stine Maiken Månsson selv, være en ganske almindelig piercing i hendes højre øre, som hun fik i april i år.

Piercingen er en såkaldt daith, der sidder i den fold, som nogen mennesker, men ikke alle, har inde i øret tæt ved øregangen. Placering har været kendt og brugt som almindelig udsmykning i lang tid, men inden for de senere år har flere og flere hævdet, at piercingen har løsnet op for nogle spændinger i kroppen.

Folk med galopperende migræne har berrettet på internetforaer og sociale medier, hvordan anfaldene helt er forsvundet. Andre, som f.eks. Stine Maiken Månsson, får ikke længere hovedpine i samme grad som tidligere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stine Maiken Månsson har stadig en standardstav siddende, men når piercingen er helet helt, vil hun skifte den ud med et flottere smykke.
Stine Maiken Månsson har stadig en standardstav siddende, men når piercingen er helet helt, vil hun skifte den ud med et flottere smykke.
Vis mere

Faktisk var det også en veninde, der tidligere havde lidt af migræne, der anbefalede smykket, da hun mente, at den havde lindret hendes smerter.

»Jeg var noget skeptisk. Jeg syntes, at det lød for godt til at være sandt, men hvis det kunne hjælpe, så var det forsøget værd. Jeg kunne jo altid tage den ud igen, hvis det var helt galt,« siger Stine Maiken Månsson, der ellers ikke havde haft planer om at få en piercing mere i øret.

Alligevel kontaktede hun Pierce Artist Denmark, som har et apparat, som angiveligt kan måle akupunkturnulpunktet.

Piercingen skulle nemlig have samme effekt som akupunktur, da den lægger et tryk på det samme punkt, som en akupunktør ville sætte nåle i, men virkningen er ikke videnskabeligt bevist.

Det betyder dog ikke det store for Stine Maiken Månsson, som har oplevet en klar forbedring.

Derfor delte hun mandag sin oplevelse på Facebook, hvor hendes opslag i skrivende stund er blevet delt mere end 1300 gange.

»Det er kommet vildt bag på mig, at mit opslag nu er blevet delt mere end 1000 gange. Jeg tænker, at det må være fordi, mange døjer med hovedpine og er villige til at prøve noget nyt for at slippe af med det. Og så er det jo egentlig ret harmløst med en piercing i øret, hvis det så kan gøre, at man slipper for at spise piller og gå til dyre behandlinger,” siger Stine Maiken Månsson.