»Du skal ikke være bange,« siger hun. Men det er han. Han ved godt, at det snart er slut. At det ubærlige øjeblik, som han og moderen i snart fem år har frygtet så meget, at de næsten ikke har kunnet tale om det, er ved at oprinde.

Han beder endnu engang sygeplejersken om noget beroligende medicin, som skal dæmpe angsten. Smerterne kommer i anden række nu.

Moderen stryger sin søn over panden. Halvanden time senere gør hun det for sidste gang.

Han er væk. Død.

Patrick Lehnert blev 20 år. kl. 13.10 den 9. januar 2015 kunne han ikke mere. Den kræft, som for snart fem år siden begyndte som uforklarlige smerter i ryg og nakke på en livsglad københavnsk teenager, vandt endeligt over ham denne disede, råkolde vinterdag på Rigshospitalet.

BT mødte Patrick første gang i maj 2013 på en tur til Lanzarote. Og siden har vi over tre omgange fulgt og beskrevet Patrick Lehnerts liv og kamp. Dette er desværre sidste kapitel i en umådelig trist historie, som fik en ubærlig afslutning.

Møderne med den syge dreng – for mand fik han jo aldrig lov til at blive – var dog også, hvor paradoksalt det end kan lyde, liv og glæde og den – undskyld sprogbrugen – så allerhelvedes vigtige, ja, banale påmindelse om at gribe nuet. For flygtigt er det.

Du kan læse hele det sidste kapitel i historien om Patrick og alle de foregående lige her i BT PLUS. Det er gratis den første måned, og der er ingen bindingsperiode.

Kort inden han døde, fortalte Patrick til BT, at han »slet ikke var klar«. Hør Patrick fortælle om sine tanker om døden i tv-indslaget herunder.