Det skal snart være slut med ondt i kroppen, snot overalt, feber og hovedpine. En ny vaccine mod er lige om hjørnet, der kan standse alle former for influenza

Forskere fra Europa mener nu, at de har brudt ind til det de kalder for »den hellige gral«. Nu er de nemlig at have løst problemet med influenzaen ifølge engelske Express.

Projektet er EU-støttet med flere millioner, og forskerne vurderer, at de er fem år fra at have supervaccinen klar. Vacciner går ind og lærer kroppens immunforsvar, hvordan den skal gebærde sig, hvis der opstår en influenza-virus i kroppen.

Manden i front for projektet er professor John Oxford, og han kan ikke styre sin begejstring.

- Det er vildt spændende. Denne vaccine kan potentielt redde tusindvis af liv hvert år. Alle der arbejder på dette projekt er meget entusiastiske med de første positive resultater, som var har fået ved små tests fra mennesker, siger John Oxford.

Den nye vaccine skulle eksempelvis kunne stoppe en epidemi i stil med den spanske syge, der slog op mod 100 millioner mennesker ihjel.

Problemet har ellers været, at influenza-vira udvikler sig, så de kan slippe udenom de vacciner, der er ved at blive resistente. Men det mener John Oxford, at deres supervaccine kan sætte en stopper for.

Helt aktuelt er man i Kina bange for, at der er en ny fugleinfluenza på vej, og det bliver ikke et særsyn med den slags, forklarer John Oxford.- Jeg er sikker på, at der vil opstå nye influenza-mutationer indenfor de næste fem til ti år, der vil være så seriøse, at de vil direkte true menneskeliv, siger John Oxford.

Og det vil ikke være svært for influenzaen at sprede sig.

- Vi rejser alle meget mere end vi plejer, og det er sådan det er. Derfor er arbejdet med denne universal-vaccine et virkeligt godt bidrag til folkesundheden, forklarer John Oxford.