Depressive mennesker i Danmark kan snart hjælpe sig selv med en app udviklet til folk med depression.

Det meste af verden bliver digitaliseret. Sygehusvæsenet og psykiske sygdomme er ingen undtagelse. Omkring 200.000 danskere lider af en depression i forskellig grad. Mange af dem har svært ved at strukturere deres hverdag, og mangler motivationen i hverdagen. Det får mange til at miste overblikket. Men nu er der hjælp på vej.

'Daybuilder' er en app udviklet til depressive borgere. Den registrerer faktorer der kan være vigtige og kritiske for en depressiv person, fx. søvn, appetit og stress. På en graf kan patienten selv se sammenhængen mellem adfærd og humør, skriver Region Hovedstaden, der har været med til at udvikle app'en i en pressemeddelelse.

Overlæge ved Intensiv Affektiv Klinik ved Psykiatrisk Center København, Klaus Martiny, ser positivt på den kommende app.

- Ofte husker patienterne ikke nøjagtigt, hvordan de har det i hverdagen, og hvad de foretager sig, og det kan skabe tvivl om deres tilstand, og hvilken behandling der er den bedste for dem. App’en hjælper dem simpelthen med at kunne få et bedre overblik over deres egen tilstand, siger han. 

'Daybuilder' er udviklet i samarbejde mellem Region Hovedstadens Center for Sundhedsinnovation og Healthcare Innovation Lab. Udviklingen af app'en er kommet til live ved observation af konsultationer for depressive mennesker og har været undervejs i halvandet år.

Også på et andet punkt vil depressions-app'en komme til hjælp.

- Jeg vil også kunne bruge den information, som patienterne giver mig via app’en til forskning, fx om patienternes søvnrytme – et område, som har stor opmærksomhed i psykiatrien, siger Klaus Martiny.

App'en kommer til at koste ca. 30 kr for et månedligt abonnement og kommer på mobilmarkedet til efteråret 2012. Lige nu testes den af patienter og sundhedsfagligt personale.