På landsplan er gonorré vokset markant de seneste år, fortæller landets klinikker for kønssygdomme.

På flere af Danmarks klinikker for kønssygdomme bliver der arbejdet på højtryk for at behandle danskere med en såkaldt dryppert.

Klinikkerne ser nemlig en stor stigning i antallet af henvendelser fra folk, der har fået kønssygdommen gonorré, skriver Metroxpress.

Den seksuelt overførte sygdom kan gøre kvinder sterile, hvis den ikke opdages og behandles i tide.

Både Klinik for Kønssygdomme på Bispebjerg Hospital, Gentofte Hospital, Region Syddanmark og Aarhus Universitetshospital bekræfter den massive stigning.

På landsplan er gonorréen vokset eksplosivt fra 689 smittede i 2012 til 2788 registrerede tilfælde i 2015.

- Det her er meget bekymrende. Vi er spændt til bristepunktet på kønssygdomklinikken, siger Uffe Koppelhus, der er specialeansvarlig læge på klinikken for kønssygdomme i Aarhus, til Metroxpress.

- Ud over at det beslaglægger vores ressourcer, udgør disse sygdomme en reel helbredstrussel for patienterne, siger han.

- Antallet af nye tilfælde af gonorré har nået et omfang, hvor vi som behandlingsansvarlige må råbe vagt i gevær, fortsætter Uffe Koppelhus.

Han fortæller, at smittetilfældene med gonorré på hans egen klinik det seneste år er steget med mere end 100 procent.

Årsagen til de mange smittetilfælde er blandt andet, at der procentvis er flere kvinder, der bliver smittet med gonorré.

- Kvinder er i højere grad asymptomatiske og kan derfor gå med infektionen uden gener. Når bakterien er spredt til kvinder, som det er tilfældet nu, udgør kvinder, som ikke lader sig teste, og som måske har mange ubeskyttede kontakter, et 'reservoir', som holder epidemien ved lige.

- Vi oplever tit, at kvinder først kommer til test og behandling, når en partner har fået symptomer og har ladet sig teste, siger Uffe Koppelhus.

/ritzau/