Det er ikke alle, der frivilligt vælger at blive vegetarer. Nogle mennesker må droppe de røde bøffer og oksestege, fordi de ikke kan tåle kød.

I Sverige viser det sig nu, at der findes mennesker, der lider af den sjældne allergi, kødallergi.
Universitetshospitalet i Göteborg konstaterede i perioden 1998-2004 otte tilfælde af kødallergi. Inden for det seneste halve år har Södersjukhuset i Stockholm modtaget tre personer, der alle har været overfølsomme over for kød. Det skriver sygehuset i en pressemeddelelse. - Vi synes, det er underligt. Det kan ske, at det bare er en tilfældighed, men det kan også være en tendens. Vi vil fortsætte med at følge op på det. Jeg tror, der findes et stort mørketal, siger overlæge ved Södersjukhusets allergimodtagelse, Lars Gottberg til DN.se Patienterne fik mavesmerter og udslæt et par timer efter, at de havde spist rødt kød. En kvinde som gennem ti år af og til havde reageret på kød fik et alvorligt anfald med vejrtrækningsproblemer og trykken for brystet efter at have spist kødsovs. En undersøgelse viste, at hun havde dannet antistoffer mod protein fra oksekød, svinekød og lam.
Det er uvist, hvad der kan udløse allergien, men en amerikansk undersøgelse kæder overfølsomheden sammen med bid fra flåter og sandlopper.

- Forskere fandt, at de havde dannet meget specifikke allergiske antistoffer, ikke til proteiner, som er almindelige, men mod kulhydrater, som klæber til kødet. De ønsker at kæde det sammen med, at der i flåternes spyt er stof, som kroppen danner allergiske antistoffer mod, og som senere reagerer på kødet, siger Lars Gottberg til DN.se.
Intet tyder dog på, at de tre svenske patienter er blevet bidt af flåter eller sandlopper. I Danmark kender Astma-Allergi Danmark ikke til lignende tilfælde.
- Kødallergi har ikke rigtigt være på dagsordnen. Det er estimeret, at ti pct. af de børn, der er mælkeallergikere kan risikere at reagere på oksekød, men det er ikke endeligt påvist, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Forbundet til Eb.dk.