Over 81 pakker Kærgården, et hold syvlinger eller en standard rejsekuffert - så stor var den kræftknude, som netop er fjernet fra Henning Byrgesen Nielsens mave. Det er sandsynligvis den største, der nogensinde er set i Danmark.

I 30 år har han båret rundt på en kræftknude i maven, der til sidst vejede 20,35 kg. For knap to uger siden blev den fjernet, og 65-årige Henning Nielsen føler, at han har fået et nyt og meget lettere liv.

- Jeg har aldrig haft det så godt som nu. Jeg kan jo springe rundt som en abekat, griner han og laver et par dansetrin på hospitalsstuen.

Årtiers mavepine

Henning Nielsen har i årtier klaget over mavepine og bedt sin læge om at blive scannet, men beskeden var altid den samme, fortæller han.

- Han sagde hver gang, at jeg ikke skulle drikke så mange bajere. Det gjorde jeg dengang. Men jeg var hele tiden sikker på, at det ikke bare var øl og fedt, siger Henning Nielsen og blotter arret på maven, der beviser, at der ikke kun var gyldne damer (guldøl, Red.) i bugen.

Sad op og sov

Som tiden gik, fyldte svulsten mere og mere. De seneste tre år har Henning Nielsen haft stadig sværere ved at spise og trække vejret, fordi kræften skubbede hans organer op i brysthulen.

Han havde så svært ved at få luft, at han sov siddende i en stol i køkkenet med hunden ved sin side. Så alene det, at han nu kan sove på langs, har sparket Henning Nielsens livskvalitet helt op i skyerne.

- På 14 dage har jeg fået 25 år mere at leve i. Det er helt fantastisk, siger Henning Nielsen, der for blot to uger siden troede, at han var dødsdømt.

Efter den længe ventede scanning kom lægen ind til Henning, satte sig ned og forklarede, at det ikke var så godt.

Pakket ind i fedt

- Jeg kunne se på ham, at den var helt gal. Han sagde, at de havde en formodning om, at det var kræft, men at han først kunne se det, når han fik fingrene i den, fortæller Henning Nielsen.
Men operationen gik over al forventning. Knuden var praktisk talt pakket ind i fedt, så den ikke kunne sprede sig - kun vokse sig til den største, der nogensinde er set i Danmark.

- Alle siger, at de aldrig har set noget lignende. Der har været én i England, der vist var halvandet kilo større end min. Men ellers har de aldrig set sådan en stor én. Jeg føler mig også som et græskar, der er blevet udhulet med en skærebrænder, siger Henning Nielsen.

- eg kan slet ikke kende ham igen. Tønden er jo væk, siger sønnen Peter Byrgesen Nielsen.
30 kg lettere.

- Jeg havde aldrig troet, at det var så vildt. Sådan dér så han jo ud for 30 år siden. Det er ufatteligt, at det hele var kræft.

Før operationen vejede Henning 128 kilo og målte 160 cm rundt om livet. I dag er han 30 kg lettere, 38 cm smallere og så fyldt med energi, at man kun kan give ham ret, når han kalder sig selv for en sprællemand.