Hvis du får slag mod hovedet, kan det øge din risiko for at udvikle symptomer på Alzheimers.

Hvis du stadig mangler grunde til at huske cykelhjelmen, kommer her én mere. Mennesker, der tidligere i livet har fået skader i hjernen som følge af slag mod hovedet, har nemlig større risiko for at udvikle begyndende symptomer på Alzheimers. Det skriver LiveScience.com ifølge Videnskab.dk.

»Vores resultater indikerer, [at traumatiske hjerneskader] fører til udviklingen af de former for plak, der er et velkendt træk ved Alzheimers sygdom,« fortæller professor David Sharp fra Imperial College London i en pressemeddelelse ifølge LiveScience.com.

Læs mere på Videnskab.dk: Alzheimers kan være smitsomt

Han har sammen med sine forskerkollegaer publiceret resultatet i et nyt studie i tidsskriftet Journal of Neurology. Mennesker med skader i hjernen har dog en anden fordeling af plak i hjernen, end man normalt ser hos mennesker med Alzheimers. Det indikerer, at opbygningen er plak i denne gruppe er styret af andre mekanismer end hos mennesker med Alzheimers, mener forskerne.

Læs mere på Videnskab.dk: Ni stærke risikofaktorer for Alzheimers

Alligevel kan det nye resultat hjælpe forskerne med at udvikle nye behandlinger for Alzheimers.

»Hvis der kan bekræftes en forbindelse imellem hjerneskade og senere Alzheimers sygdom i større studier, kan hjerneforskere måske finde forebyggelses- og behandlingsstrategier, der kan afværge sygdommen tidligere,« siger David Sharp ifølge

Andre artikler fra Videnskab.dk:

Skizofreni bør afskaffes som diagnose

Sådan kan dine tarmbakterier gøre dig ekstra tyk

Hvor mange sandkorn skal til, før de er en bunke?