Den folkekære skuespiller Ole Thestrup har fået godt nyt af lægerne om sin kræftsygdom.

De seneste måneder har Ole Thestrup gennemgået kemobehandling mod lungekræft på Roskilde Universitetshospital, og i dag fik han opløftende nyt af lægerne:

»Jeg har fået den besked, at kemoen virker fantastisk godt på lungekræften, så jeg fortsætter fortrøstningsfuldt med kemoterapien,« siger han til BT.

Ole Thestrup har spillet et hav af roller på teatret og film, men i april måtte den 69-årige, folkekære skuespiller trække sig ud af forestillingen Røde Orm, hvor han skulle spille Harald Blåtand. Årsagen var, at Ole Thestrup havde fået konstateret lungekræft og skulle i kemobehandling.

Kemobehandlingen foregår i seks trin. Hver trin består af tre dages intensiv kemoterapi, hvor Ole Thestrup sidder tre kvarter til halvanden time i en stol og modtager kemoen. 18 dage senere kommer han igen og fortsætter med næste trin. Han har netop gennemført trin 3 i kræftpakken, og helt nye scanningsbilleder viser, at kræften er aftaget i sammenligning med de scanningsbilleder der blev taget, inden Ole Thestrup gik i gang med kemobehandlingen.

»Det er en fantastisk opløftende besked at få: Det virker Ole, det virker. Jeg havde jo frygtet at få det modsatte at vide. Nu ved jeg, at det nytter noget. At det ikke er uden grund, jeg får det kemo,« siger skuespilleren.

Kemoterapi kan være forbundet med bivirkninger, men dem mærker OIe Thestrup ikke meget til.

»Jeg oplever kemoen som uproblematisk. Om det er fordi jeg er mere hårdfør, ved jeg ikke. Jeg taber håret, men det vokser ud igen. Jeg får nogle piller mod kvalme, men jeg har meget lidt kvalme.«

Han har ingen smerter og tager ingen smertestillende medicin. Til gengæld er han træt:

»Kroppen er gudjammerlig træt. Det skyldes, at kroppen er i krig med kræftcellerne. Immunforsvaret arbejder på højtryk og det giver en usandsynlig stor træthed,« siger Ole Thestrup.

I slutningen af august afslutter Ole Thestrup det sidste trin i kemobehandlingen og herefter vil lægerne tage stilling til, om der skal tages yderligere skridt i behandlingen.