Her er Facebook-billedet, som den danske musiker har postet på Facebook.
Her er Facebook-billedet, som den danske musiker har postet på Facebook. Foto: Thomas Buttenschøn

I en lang og rørende opdatering på Facebook fortæller sangeren og musikeren Thomas Buttenschøn, at han er blevet far.

Engang var det utænkeligt, at Thomas Buttenschøn nogensinde ville få børn. Tirsdag 3. juni klokken 07:21 blev musikeren far til en dreng på 54 centimeter og 3940 gram. 

Det er en ekstra stolt og ekstra rørt far, der deler den glædelige nyhed med sine fans på Facebook. Opdateringen bliver livligt kommenteret med lykke-ønskninger og er i skrivende stund blevet delt over 5.000 gange og har fået over 31.000 likes.

Læs også: Ni måneder gammel baby kureret for HIV

Thomas Buttenschøn er søn af en zambiansk mor og en dansk far. Forældrene mødte hinanden, da faren var ulandsfrivillig for Mellemfolkeligt Samvirke. 

Da Thomas Buttenschøn var otte år gammel, døde hans mor og året efter mistede han sin far, Jens. Han fik en stedfar ved navn Peter, og det var stedfaren, der måtte fortælle Thomas Buttenschøn, at han var smittet med HIV, og at det ville have store konsekvenser for hans liv. 

- Som dreng fortalte jeg min far Peter, at jeg en dag gerne ville have en søn der skulle hedde Jens, ligesom min første far. Peter fortalte mig, at jeg var født med en virus i kroppen, som man ikke kunne behandle og at jeg nok aldrig kunne få børn. Den besked sidder stadig fast på min rygrad, og jeg får stadig helt samme klump i maven, bare ved at tænke på det. Efter dén dag, fortalte jeg altid alle, at jeg i hvert fald aldrig ville have børn. Selvom det var netop dét, jeg ønskede mig allermest. Hver gang jeg så et stjerneskud, ønskede jeg mig, at én dag, ville viruset være ude af min krop og jeg kunne få børn, på samme måde som alle andre, skriver Thomas Buttenschøn.

I 90'erne var en positiv hiv-test ensbetydende med en dødsdom. Siden er der udviklet medicin, der forlænger den forventede levealder for hiv-smittede med mange år og reducerer smitterisikoen til næsten ingenting. Derfor kan hiv-smittede i dag få børn.

- Jeg lever med min virus, men kan ikke smitte andre. Så længe jeg tager min medicin, er jeg som alle andre. Jeg er i dag gift med Cana; i dag har vi fået vores anden søn. Vores ældste er lige fyldt tre. Han hedder Jens. Og når jeg ser et stjerneskud, håber jeg på, at hvad end mine børn ønsker sig; så kommer det også til at gå i opfyldelse en dag, skriver Thomas Buttenschøn i den rørende facebook-opdatering.

Han fortæller også, at han i 1997 var meget tæt på at dø af sygdomme, der følger med det nedsatte immunforsvar hos hiv-smittede.

- Jeg lå i koma i tre måneder, og blev sendt hjem med den besked fra lægerne, at jeg nok kun havde en uge tilbage at leve i. Jeg husker heldigvis ikke noget af alt dette. Det er noget jeg har fået fortalt. Jeg husker en hospitalsseng, en rullestol, en åben dør og et ord som jeg stadig ikke den dag i dag, helt forstår hvad betyder. "Mirakel!", skriver Thomas Buttenschøn.

Thomas Buttenschøn har udgivet fire albums, senest 'Vinden der blæser' fra 2011.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.