Avanceret kræftbehandling kræver, at man bogstaveligt talt vender situationen på hovedet nogle gange.

Syvårige engelske Amelia Eldred fik i januar amputeret sit venstre ben på grund af en 10 centimeter stor tumor, og for at redde hendes førlighed har lægerne sat hendes ben på igen - omvendt. Det skriver The Washington Post ifølge Videnskab.dk, hvor du kan se Amelia.

»Det er anderledes, når jeg skal bevæge mig, fordi det er den anden vej rundt - når jeg bevæger det op, ned eller fra side til side, går jeg den modsatte vej, fordi det sidder omvendt på,« siger Amelia til BBC News ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Børn dør af kræft, selvom de kan behandles

Tumoren, der skyldtes knoglekræftsygdommen osteosarkom, havde brækket knoglen i benet, og den reagerede ikke på kemobehandling.

Lægerne valgte i stedet at behandle med en form for rotations-plastikkirurgi:

Benet blev amputeret ved låret, den amputerede del blev forkortet og derefter sat på igen, så Amelia nu har et kortere venstre ben og en fod, der peger bagud.

Læs mere på Videnskab.dk: Gennembrud vækker håb om at bruge grise som organdonorer

Det er dog kun midlertidigt.

På sigt skal hendes ankel nemlig bruges som et nyt knæled, og foden skal passe ind i en protese, der vil gøre det muligt for Amelia at løbe, danse og lege, præcis som hun gjorde før sygdommen.

Osteosarkom er den mest forekommende type knoglekræft hos børn. Behandles den tidligt er den langsigtede overlevelsesrate mellem 70 og 75 procent, skriver St. Jude Children's Research Hospital ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk

Flere kræftramte børn overlever, hvis forældrene bor sammen

Fæcestransplantation har kun effekt i få uger

Krigsveteran modtager transplanteret penis og pung