Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

30-årige Rune har fået dødsdom af danske læger, men nægter at give op

Via Facebook og en medvirken i Aftenshowet har Rune Diament, som lider af akut leukæmi, indsamlet 128.000 kr. på tre døgn til en alternativ kræftbehandling i Østrig, efter de danske læger har opgivet.

I onsdags medvirkede 30-årige Rune Diament i Aftenshowet på DR1, hvor han fortalte om sin kamp mod den dødelige kræftsygdom leukæmi. De danske læger på Rigshospitalet opgav i juli 2012 at helbrede Rune. Men efter at have fundet en mulig alternativ kræftbehandling i Østrig startede Rune med støtte fra venner og familie en indsamling på Facebook.

- Jeg havde ikke rigtig nået at tænke over, hvad et succeskriterium i det her ville være. Men jeg er fuldstændig slået bagover af taknemmelighed. Det er rørende og opløftende, at så mange vil støtte op om en sag, som ikke kun er god for mig, men som også kan være inspirerende for mange andre, siger Rune Diament til BT.

128.000 kr. er det indtil videre blevet til, men der er brug for endnu mere. Hvor mange behandlinger der bliver nødvendige på det østrigske hospital, kan man nemlig ikke vide. Men Rune håber at kunne påbegynde forløbet allerede på søndag.

Brug for donorer

Rune fortæller, hvordan det har krævet mod at stille sig frem, men i hans kamp har han formået at skabe fokus på et vigtigt område - nemlig knoglemarvsdonation.

- Ja, det har krævet noget overvindelse, for når man stiller sig frem, så blotter man sig jo på en måde. Nogle har det bedst med at holde sig blandt så få mennesker som overhovedet muligt, hvis de er syge. Men sådan har jeg det ikke. Jeg synes ikke, det behøver være en hemmelighed, at jeg har den diagnose, jeg har, siger Rune Diament.

I 2011 lykkedes det Rune Diament at skaffe 1500 knoglemarvsdonorer via en anden Facebook-gruppe. På givblod.dk kan man melde sig som donor, og behovet er stort, fordi det er meget svært at finde en donor, der matcher ens egen knoglemarv.

Besøg Rune Diaments Facebook-gruppe her

Andre læser også