Foto: Romolo Tavani

Et særligt antistof i en forhenværende ebola-patients blod kan vise sig at være nøglen til at udvikle en definitiv og varig behandling for ebola. I 1995 blev en mand alvorligt syg af ebola under et ebolaudbrud i Den Demokratiske Republik Congo i Afrika.

Efter at have været syg i en uge, blev han rask på egen hånd og tog tilbage til sygegangene for at hjælpe andre ebolapatienter. Det skriver nature.com ifølge Videnskab.dk.

Manden, som forskerne kalder 'Patient 1', havde et særligt antistof i blodet ved navn mAb114, som i et nyt forsøg har kureret seks ebola-inficerede aber fra sygdommen, selvom der i nogle tilfælde gik op til fem dage, før de fik behandling.

Læs mere på Videnskab.dk: Havde Hitler en mikropenis?

Det fortæller amerikanske forskere fra US National Institute of Allergy and Infectious Diseases til nature.com.

»Det er virkelig imponerende, hvordan et enkelt antistof kan beskytte mod ebola,« siger immunolog Nancy Sullivan fra US National Institute of Allergy and Infectious Diseases i USA til nature.com.

Hun er hovedforfatter på det nye studie, der er publiceret i tidsskriftet Science.

Det nye resultat puster til håbet for, at forskerne kan udvikle en behandling, der er mere effektiv og sikker end en behandlingen ved navn 'Zmapp', der i øjeblikket er den mest effektive behandling for ebola, skriver Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Er det farligt ikke at få sex?

Zmapp kombinerer en lang række antistoffer, der giver en fjerdedel af patienterne bivirkninger ved den første dosis.

»Det faktum, at du er nødt til at pumpe folk fuld af antistoffer, for at det virker, er et af de største problemer ved de her behandlinger. Det vil være et meget vigtigt spørgsmål at behandle,« siger forsker Kristian Andersen fra Scripps Research Institute i Californien til nature.com.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Masser af fuck, bitch, pis, lort og fanden i DR's børneserier
Myte-tjek: Kan man smadre et glas med stemmen?
Hvorfor bliver jeg syg, når jeg har fri?

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.