____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Din ånde kan være lige så unik som dit fingeraftryk. Og så kan den i øvrigt bruges til at finde frem til kræftsvulster i maven.

Det viser nye resultater fra schweiziske forskere, skriver bbc.co.uk. De foreslår, at en persons ånde kan bruges medicinsk på samme måde, som urin og blod i dag bruges til at stille en diagnose.

Når man ånder ud, udskiller man samtidig kroppens affaldsstoffer. Og det kan bruges til at afsløre blandt andet kræft i maven og doping og er forskellig fra person til person.

- Jeg forstår ikke, hvorfor ånde ikke allerede bruges til at stille medicinske diagnoser, siger forskningsleder Renato Zenobi fra det teknologiske institut i Zürich i Schweiz.

- I det gamle Kina mærkede man folks puls, så på deres tunge og lugtede til deres ånde, når man skulle finde ud af, hvad de fejlede, siger han til BBC News:

- I dag er der hunde, der er trænet til at lugte kræft - og som faktisk ofte rammer rigtigt.

Lugt kræft ud af munden

Lungeinfektioner og mavekræft har bakterier, der kan lugtes på en persons ånde. Der er tidligere hunde, der har slået alarm, fordi de har lugtet noget mistænkeligt på deres ejer.

I dag tjekker lægerne patienter for mavekræft ved at tage en biopsi af maven ved hjælp af en sonde og et kamera, der føres ned i maven igennem spiserøret.

Resultaterne fra de nye tests kan betyde, at der findes en enklere måde til at fastslå, om patienten har mavekræft.