Spring et måltid over og lev længere, lyder rådet i en ny svensk bog.
Spring et måltid over og lev længere, lyder rådet i en ny svensk bog. Foto: Bjørn Kähler

Spring måltider over og lev længere!

Hvis du spiser et måltid mindre to gange om ugen, lever du længere, lyder rådet i en ny svensk bog.
 
De kloge siger, at vi lever længere, hvis vi spiser sundt. Men nu kan vi leve endnu længere, hvis vi springer et af de traditionelle tre måltider over.

Og ikke nok med det, foruden et længere liv bliver vi også friskere og taber os.

Det hævdes i den nye svenske bog 'Alderens Gåde' på baggrund af en række interviews med forskere inden for området. Hvis man korttidsfaster og dermed betydeligt eller helt sænker ens energiindtag i 16-24 timer to gange ugentlig, får vi et længere og sundere liv.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Tanken er, at 'sult' og stress, får kroppen til at beskytte sig selv med en række defensive - men altså fordelagtige - foranstaltninger, som giver et bedre helbred. For eksempel at vi producerer flere antioxidanter, at kroppen har lettere ved at bekæmpe inflammation og endnu bedre fjerner beskadigede celler.

Man kan ved at korttidsfaste opnå det samme som at spise mindre, lyder det fra forskere.

En af dem er hjerneforsker professor Mark Mattson, der til dagligt leder Laboratoriet for Neurovidenskab på National Institute on Aging i USA. Han anbefaler kortsigtet faste og mener, at det reducerer risikoen for eksempelvis kræft, hjerte-kar-sygdomme, diabetes, Alzheimers og Parkinsons.

- Forestil dig en situation med dårlige tider og ingen mad. Dem, som bare lægger sig ned, vil dø. I stedet kan du blive nødt til at huske, hvor der tidligere er fundet mad, forklarer Mark Mattson.

Kortidsfasten vil også give et vægttab, som bidrager til ens sundhed. Der er dog i streng videnskabelig forstand ingen resultater, der kan beviser, at man forlænger livet ved at faste, oplyser bogens svenske forfatter, Henrik Ennart, for  dertil har der været forsket for lidt i området,

- Det er højst sandsynligt, at dette er tilfældet, men undersøgelserne har stået på i ganske kort tid. Skal man give et råd til en ven, er sådan en faste ufarligt og  med stort potentiale, hævder Henrik Ennart.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.