Dansk firma, der sælger mundbind, har oplevet 100 dobling i bestillinger fra danskere.

Danskere hamstrer masker for at beskytte sig mod den Svineinfluenza, der har bredt sig fra Mexico til resten af verden, og hvor 152 mennesker foreløbig menes at være døde af sygdommen.

Firmaet Netoo Medical, der sælger engangs mundbind, er de sidste 2-3 dage blevet kimet ned af almindelig danskere, der vil købe mundbind.

- Jeg vil sige, at vi har oplevet en 100 dobling i salget de sidste tre dage. Det er jo ikke en vare, som vi normalt sælger til private i ret stort omfang. Det er ret voldsomt, som almindelige danskere køber disse masker. Mange køber jo mere end en pakke ad gangen. Jeg forstår ikke helt, hvorfor de køber den - for sygdommen er jo ikke engang tæt på Danmark endnu, siger ejer Michael Jensen fra Netto Medical, der normalt sælger maskerne til professionelle klinikker.

Sundhedsstyrelsen meddeler, at det ikke er nødvendigt for private at bære maske. Tilgengæld vedtog Pandemigruppen under Sundhedsstyrelsen i går, at alle alment praktiserende læger skal have sendt en pakke med mundbind, kittel og bestyttelsesbriller, som de skal være iført, hvis de skal undersøge en patient, der har symptomer på svineinfluenza.

De danske sundhedsmyndigheder har i dag besluttet at følge WHO og hæve trusselsniveauet i forbindelse med svineinfluenzaen.

LÆS VIDERE NEDENFOR

Danmark hæver trusselsniveauet
Sundhedsstyrelsen bekræfter over for Ritzau, at de danske sundhedsmyndigheder følger Verdenssundhedsorganistionen, WHO, og nu hæver trusselsniveauet i forbindelse med svineinfluenzaen til fase 5, der er det næsthøjeste niveau.

WHO besluttede allerede onsdag aften at hæve trusselsniveauet, der signalerer, at risikoen for en global epidemi er overhængende.