Hjerte-patienter vil fremover kunne undgå åben brystkirurgi som behandling mod såkaldt forsnævret hjerteklap. En ny og mere skånsom behandling har nemlig vist sig at medføre langt færre komplikationer. Dermed vil brystkirurgi måske helt blive afskaffet i fremtiden.

Det fortæller hjerteforskere på baggrund af et nyt studie.

Tilbage i sommeren 2012 fik Peter Detlef tjekket sin blodprocent hos lægen. Men lægebesøget blev ikke nær så harmløst som forventet.

»Din hjerteklap fungerer ikke, som den skal,« lød beskeden fra lægen, der tilfældigvis lyttede til den dengang 77-årige Peter Detlefs hjerte. Sammen med lægen aftalte Peter Detlef at give besked, hvis han oplevede symptomer som f.eks. åndedrætsbesvær eller brystsmerter. Peter Detlef tænkte ikke, at det kunne være alvorligt. Ikke før han et par uger efter faldt om på en ferie i Sverige. Derfra gik det stærkt:

»Lægen var ret sikker. Der var ikke andet for, end at jeg skulle opereres med det samme,« fortæller Peter Detlef, der havde fået såkaldt forsnævret hjerteklap, hvor klappen ikke kan åbne ordentligt på grund af forkalkning.

Læs mere i avisen mandag eller på BT.dk/plus