Målsætningen fra Dansk Svømmeunion var på forhånd klar. De danske svømmere skulle have syv medaljer med hjem fra kortbane-VM i Doha, og de skulle hovedsageligt hentes i kvindernes holdkap, samtidig med at de mest etablerede danske svømmere også gerne skulle hive et par medaljer i hus.

Søndag blev VM afsluttet med fire danske medaljer på VM’s sidste aften, da kvindernes holdkap både høstede guld og bronze i henholdsvis 4 x 50 meter fri og 4 x 100 meter holdmedley. Desuden vandt både Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen bronze i disciplinerne 200 meter bryst og 100 meter butterfly. De fire medaljer betyder, at danskernes samlede medaljehøst ved VM i Doha nåede op på seks - én mindre end forventet.

Men på trods af, at medaljemålsætningen ikke blev indfriet, så har præstationen samlet set været godkendt lyder vurderingen fra Dansk Svømmeunions sportschef Mikkel von Seelen.

»Alt i alt er jeg rigtig fint tilfreds. Vi havde jo en målsætning om syv medaljer, og så ville vi selvfølgelig gerne være kommet hjem med syv medaljer. Den målsætning har vi ikke nået, men det er heller ikke den enkelte medalje, som bør overskygge, at vi har haft et fornuftigt mesterskab,« siger Mikkel von Seelen, der begrunder vurderingen med, at flere ukendte svømmere i høj grad har præsteret.

»Det har været et lidt anderledes mesterskab end de seneste par mesterskaber, hvor vi egentlig har haft lidt problemer med niveauet under medaljevinderne, der ikke har været godt nok. Men det har det denne her gang - både i form af Julie Aglund og Sara Bro og nogle andre af dem, som folk ikke rigtigt kender navnene på. Dem vi ser en fremtid i, de har præsteret rigtig fint. Tilgengæld har nogle af vores absolutte top-profiler ikke ramt det topniveauet individuelt. Og det har så kostet en medalje, kan man sige.«

VM bød på flere verdensrekorder, og Von Seelen fremhæver svømmernes høje niveau som noget af det mest overraskende ved VM i Doha.

»Jeg er overrasket over, hvor meget niveauet har rykket sig. I løbet af de sidste to år har topniveauet virkelig rykket sig. Der er blevet slået rigtig mange rekorder. Desuden er bredden i toppen rigtig stor. Fra nummer 3-4 stykker og hele vejen ned til nummer 15-20 stykker, der ligger de med hundrededele imellem sig.«

Danmark ville også være med til at slå rekorder, og udover at sætte verdensrekord på kvindernes 4 x 50 meter medley fredag aften slog de danske svømmere flere danske rekorder. Og Jeanette Ottesen, som var den af de danske svømmere, der hentede flest medaljer, da hun både vandt guld og bronze i kvindernes holdkap, samt sølv og bronze i 50 og 100 meter butterfly, var grundlæggende tilfreds, da hun talte med TV2 efter sin bronzemedalje i 100 meter-finalen.

»Total bronzeaften. Det var et mega godt løb, men de andre var meget hurtigere end mig. For en uge siden lå jeg syg, og jeg havde slet ikke regnet med at svømme så godt her. Så at få en bronze med en kæmpe dansk rekord, det tager jeg med,« lød det fra Ottesen.