De danske topsvømmeres ønske om ro på bagsmækken frem mod OL i Rio 2016 ser ud til at drukne.

Først opsagde leder af Det Nationale Træningscenter (NTC) Shannon Rollason sit job, hvilket skabte choktilstande hos svømmestjernerne Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen. Nu har endnu en opsigelse ramt Dansk Svømmeunion.

Det drejer sig om Mikkel von Seelen, der som sportschef i Dansk Svømmeunion har haft det overordnede faglige og organisatoriske ansvar for unionens konkurrenceaktiviteter og elitearbejde. Den opgave forlader han nu til fordel for et arbejde i den projektorienterede eventsektor.

- VM i Doha blev også det sidste stævne for svømmeunionens sportschef gennem de seneste to år, Mikkel von Seelen, skriver Dansk Svømmeforbund i en pressemeddelelse.

- Vi er kede af, at Shannon og Mikkel stopper. Det betyder, at vi skal justere vores set-up frem mod OL om to år, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

Dermed fortsætter uroen på bassinkanten, som startede med Shannon Rollasons opsigelse, og som giver alt andet end optimale forberedelser til et par spændende danske svømmeår. Til sommer venter VM på langbane i russiske Kazan, inden OL i Rio venter som det helt store mål i 2016.

Inden VM på kortbane i Doha sagde Rikke Møller Pedersen til bt.dk.

- Frem mod OL håber jeg på, vi bare kan få lov til at køre videre med de folk, vi allerede har. Og at der så efter OL kan blive fundet en træner, som også kan motivere mig til at fortsætte fire år mere.

Med Mikkel von Seelens opsigelse kan Rikke Møller Pedersen nu se frem til igen at skulle byde en ny samarbejdspartner velkommen.

- Arbejdet med at finde en ny sportschef har nu højeste prioritet, siger direktør Pia Holmen.

I stedet må Rikke Møller Pedersen og de øvrige NTC-spillere finde trøst i offentliggørelsen af et nyt træner setup efter afskeden med Shannon Rollason, der flytter hjem til Australien med sin familie.

Frem til OL i Rio 2016 bliver løsningen efter samråd med NTC-svømmerne og Team Danmark, at assisterende NTC-træner, Stefan Hansen, og nuværende landstræner, Nick Juba, i fællesskab vil forestå træningen på NTC. En beslutning, som svømmerne har været med til at træffe.

Den rokade betyder dog samtidig, at Dansk Svømmeunion vil rekruttere endnu en trænerprofil til sportsafdelingen for at varetage nogle af de opgaver, som landstræner Nick Juba må opgive med sit øgede fokus på arbejdet i NTC.

Alt andet lige langt fra ønsket om ro og stabilitet frem mod OL om halvandet år, som også har Team Danmarks interesse.

- Det er vores ansvar at sikre, at svømmerne fortsætter den målrettede proces frem imod VM 2015 og OL 2016. Jeg tror på at den valgte løsning med Stefan Hansen og Nick Juba ved bassinkanten på NTC, er den rigtige beslutning, som sikrer den nødvendige kontinuitet for vore allerbedste svømmere frem til og under OL i Rio, udtaler Team Danmarks direktør Michael Andersen, der møder opbakning fra Jeanette Ottesen.

- Vi er super glade for, at der nu er taget en beslutning om det fremtidige set-up på NTC, og at unionen i forbindelse med den beslutning har lyttet til os svømmere. Ved at fortsætte træningen på NTC med Stefan og Nick, får vi den kontinuitet, der er brug for frem mod OL, lyder det diplomatisk.

Det ændrer dog ikke på, at der i disse dage er høj bølgegang i Dansk Svømmeunion.

Andre læser også