Det endte med en dansk medalje ved EM i svømning i Italien, da Helena Rosendahl Bach snuppede sølv onsdag.

Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach vandt onsdag aften EM-sølv i 200 meter butterfly. Hun blev kun overgået af den blot 16-årige bosnier Lana Pudar, der var et halvt sekund hurtigere.

Det var den første danske medalje ved EM på langbane, og det skete i sidste forsøg. 22-årige Helena Rosendahl Bach var nemlig den sidste danske deltager i vandet ved mesterskaberne i italienske Rom.

Det blev til i alt til fem danske finalepladser og en enkelt dansk medalje i det absolut sidste forsøg.

- Sølvmedaljen betyder rigtig meget for mig. Der er nogle andre piger, som svømmer hurtigere end mig lige nu, og Pudar har virkelig fart på.

- Det giver mig motivation for at komme ud at jagte hende, så nu skal jeg hjem at træne videre. Jeg er sindssygt motiveret lige nu, siger Helena Rosendahl Bach.

Inden onsdagens finale havde Helena Rosendahl Bach sat den bedste tid af alle, og hun var også med i kampen om guldet i selve finaleræset.

Helena Rosendahl Bach overgik sine tidligere præstationer, og hun var over et halvt sekund bedre end sit hidtil personligt bedste.

- Det er helt vildt, og jeg er sindssygt glad for den danske rekord. Det har virkelig været en, jeg har kigget efter og drømt om længe.

- Jeg har rykket mig meget på 200 meter butterfly i år, og det er det, jeg bare har fokuseret 100 procent på, siger Helena Rosendahl Bach.

I finalen indledte Helena Rosendahl Bach dog ikke specielt hurtigt, og hun vendte sidst efter de første 50 meter.

Men det er en del af hendes stil og taktik, og allerede ved anden vending og de 100 meter var danskeren oppe som nummer tre.

Efter halvdelen af distancen angreb Helena Rosendahl Bach de forreste, og efter de 150 meter var hun toer.

Den 16-årige bosnier holdt dog fast i føringen til det sidste, selv om Helena Rosendahl Bach gav det alt, hvad hun havde, i bassinet.

I tiden 2 minutter og 6,81 sekunder vandt Lana Pudar EM-guldet. Helena Rosendahl Bach ramte bassinkanten i tiden 2 minutter og 7,30 sekunder.

På tredjepladsen endte italieneren Ilaria Cusinata - godt et sekund efter vinderen.