Fra svømmebassinet til tv-skærmen.

Det bliver den nye virkelighed for den tidligere svømmer Rikke Møller Pedersen.

For hun skal være vært på TV 2 Sportsnyhederne, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

»Jeg er både stolt og ydmyg. Jeg glæder mig til at være med til at invitere seerne til magiske øjeblikke og store oplevelser i sportens verden,« siger Rikke Møller Pedersen i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Det er også min passion at vise det fulde og ærlige billede af atleternes sport og deres evige stræben efter nye mål og sejre,« lyder det.

Den 30-årige tidligere svømmer indstillede karrieren i midten af januar, og hun fortalte også til B.T. til Sportsgalla i starten af samme måned, at hun søgte et job.

»Jeg leder efter noget kreativt, hvor jeg kan møde mennesker men også nørde lidt i detaljerne. Det er selvfølgelig meget bredt, men jeg har ikke lyst til at låse mig fast i noget. Det er første gang, jeg virkelig skal ud i den anden del af livet, så jeg vil også forholde mig åbent overfor det og komme ud og prøve lidt af hvert,« sagde hun i den forbindelse.

Jobbet har hun så fået nu, og fremover toner hun frem på skærmen hjemme i de danske stuer.

Rikke Møller Pedersen har vundet et hav af medaljer i sin karriere.
Rikke Møller Pedersen har vundet et hav af medaljer i sin karriere. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Rikke har et kæmpe potentiale som vært. Gennem sine sportslige præstationer og store charme har hun allerede bred appel blandt danskerne, og så er hun i kraft af sin sportskarriere vant til at arbejde stenhårdt for at nå sine mål,« siger Kristian Bech Josefsen, redaktionschef på TV 2 Sportsnyhederne, i pressemeddelelsen.

Rikke Møller Pedersen starter i det nye job den 1. juni, og det er en vært med noget af et sportsligt cv, de får i studiet hos tv-kanalen, der har base i Odense.

For den tidligere svømmer har vundet hele 27 internationale medaljer i sin karriere, hvor hun både har været til EM, VM og OL.

Hun har desuden verdensrekorden på 200 meter bryst. Den blev sat ved VM i 2013, og der er ikke nogen, der har formået at slå den siden.