Lyt til artiklen

Efter lidt over tre år er det slut. Stefan Hansen har valgt at stoppe som landstræner.

Det oplyser Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

»Jeg ønsker en karriereudfordring uden for sportens verden. Den har jeg fundet, og jeg ser frem til at prøve mig af i anden branche, hvor jeg forhåbentlig kan bidrage stort med mine kompetencer,« siger Stefan Hansen og fortsætter:

»Det er dog med vemod, jeg forlader landstrænerposten, for jeg har virkelig værdsat at coache landets bedste svømmere og samarbejdet med klubbernes dygtige trænere. Jeg ønsker dansk svømmesport og Dansk Svømmeunion alt det bedste.«

Han tiltrådte i jobbet den 1.april 2019, og han stod i spidsen ved OL i Tokyo sidste år, hvor Pernille Blume vandt bronze i 50 meter fri. Men nu skal den danske svømmestjerne, som han coachede frem mod OL-guldet i Rio i 2016, altså have ny træner.

Hos Dansk Svømmeunion lyder det, at man 'tager landstrænerens opsigelse til efterretning', ligesom der bliver sat stor pris på hans indsats.

»Det er en erfaren træner, som dansk svømmesport tager afsked med. Stefan har i mange år præget sporten og dens udvikling i en positiv retning – de seneste tre år som landstræner,« siger sportschef Lars Robl.

»Foruden at skulle præstere på den øverste internationale scene under nogle meget specielle forhold, har han søsat en række spændende forskningsprojekter i samarbejde med landets universiteter. Han skal have stor tak for sin mangeårige indsats – både hos SVØM, men også i vores træningsmiljøer. Vi ønsker ham al muligt held og lykke i de kommende nye udfordringer.«

Arkivfoto af svømmelandstræner Stefan Hansen under pressemøde i København, onsdag den 8. juli 2015.
Arkivfoto af svømmelandstræner Stefan Hansen under pressemøde i København, onsdag den 8. juli 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

Stefan Hansen, der har været svømmetræner i 20 år, er langt fra den eneste, der stopper i unionen.

I starten af juni meddelte direktør Merete Riisager, at 'kræfterne var sluppet op', og derfor havde hun vagt at stoppe.

Hun overtog jobbet som direktør i december 2020 efter forgængeren Pia Holmen, der blev fyret i kølvandet på, at flere svømmere stod offentligt frem med kritik i en tv-dokumentar.

I august sidste år valgte sportschef Lars Green Bach at stoppe, da han havde fået job som generalsekretær i Dansk Skytte Union.