Det er vidst kun de færreste, der ikke har oplevet at blive ramt af lockdown under corona-pandemien.

Men så forestil dig, at du netop er flyttet til et andet land – langt væk fra familie og venner.

Det var den situation, som den danske svømmestjerne Pernille Blume stod i sidste år, da hele verden blev lukket ned.

Her havde hun netop valgt at flytte sammen med sin svømmekæreste, den franske OL-guldvinder Florent Manaudou, i Marseille, Frankrig, inden den langvarige nedlukning satte ind.

Og derfor var det da også noget af en parforholdstest, de to superstjerner blev kastet ud i fra start, da de blev 'spærret inde'.

»Under lockdown havde min kæreste og jeg det egentlig utrolig nice. Også selvom jeg havde hjemve, og vi ikke vidste, hvornår nedlukningen ville ende. I Frankrig måtte du kun gå en kilometer væk fra dit hjem, så man kunne ikke rigtig tage på tur,« forklarer den 27-årige dansker i et interview med Ud & Se.

Men selvom ordet lockdown efterhånden løber de fleste mennesker koldt ned ad ryggen, husker Pernille Blume de mange måneder som noget ganske særligt – på den gode måde.

»Det var ligesom en virkelig lang ferie. Vi spiste sindssygt god mad og drak vin og øl hver dag – sådan noget, som vi aldrig ville gøre normalt, fordi vi er atleter. Jeg tænker tilbage på det som en periode, hvor jeg faktisk følte mig ret glad,« forklarer hun til Ud & Se.

Den danske svømmestjerne skal de kommende uger forsøge at forsvare sin OL-guldmedalje fra 2016, når De Olympiske Lege skydes i gang fredag i Tokyo, Japan.

Efter OL i 2016 oplevede Pernille Blume en hård periode, hvor opmærksomheden fra offentligheden pludselig kom for tæt på. Den historie kan du læse mere HER.