Den danske svømmestjerne Pernille Blume er blevet opereret i hjertet.

Det blev hun i januar, da hun har et mindre hul i hjertet,  og operationen har været en 'nødvendig forebyggelse for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop', skriver Svømmesport under Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Hun har desuden haft en mindre blodprop i hjertet.

'Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation,' fortæller Pernille Blume til unionen og tilføjer:

'Jeg vidste, at det i sidste ende var en nødvendighed med et indgreb, hvis jeg ville nå mine ambitioner og mål. Jeg har haft flere møder og samtaler med dygtige læger, herunder Team Danmarks læge, og det blev i samråd med dem, min træner og overlæge Michael Rahbek Schmidt besluttet, at jeg skulle have lukket hullet i hjertet for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop. Jeg følte undervejs i hele processen, at jeg var i virkelig kyndige og dygtige hænder hos overlæge Michael Rahbek Schmidt,' forklarer Pernille Blume.

Forløbet startede allerede for halvandet år siden, da Blume oplevede en række nerveforstyrrelser i venstre arm. Efter flere undersøgelser stod det klart, at der altså var tale om et hul i hjertet, oplyser unionen. Nu står Pernille Blume foran genoptræning.

'Jeg glæder mig til at komme tilbage i vandet på træningslejren i Sydafrika. Det bliver godt at komme i gang igen, så jeg kan genfinde balancen i min krop og blive klar til at race igen. Og jeg kan allerede mærke, at det går i den rigtige retning takket være den store opbakning, som jeg har fået fra min træner, Dansk Svømmeunion, Team Danmarks læge, det skønne personale på Rigshospitalet og ikke mindst min familie,' siger Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Pernille Blume er en af Danmarks helt store svømmestjerner og har blandt andet vundet OL-guld i 50 meter fri.