Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume vil have kæresten med til Danmark.

Det må hun bare ikke.

For den danske OL-guldvinders kæreste er franske Florent Manaudou, og han må ikke besøge Pernille Blume, når hun opholder sig i Danmark. Og det frustrerer hende meget.

På Instagram har Pernille Blume derfor forfattet et længere indlæg rettet mod statsminister Mette Frederiksen, hvor hun lufter sine frustrationer.

'Jeg skriver til dig, fordi der er noget ved den her genåbning, som ikke giver mening for en masse af os danskere,' skriver Pernille Blume efter, at hun har indledt sit indlæg med ros til statsministeren.

'Vi er mange, som har kærester/partnere/børn/ægtefælle m.v. i udlandet. Nogle af os har ikke set vores partnere i tre måneder eller mere. Vi havde alle glædet os til den 15. juni, da der var udsigt til, at vi endelig kunne genforenes med vores elskede.'

'Men i stedet er det blevet besluttet, at de ikke vil være muligt for os før sidste dag i august, nemlig den 31. Jeg forstår det ikke?' skriver Pernille Blume.

Regeringen har valgt at åbne grænserne udenlandske familiemedlemmer, ægtepar og samlevere, mens kærester fra Norge, Sverige, Finland, Island og Tyskland kan få lov til at rejse til Danmark.

Det inkluderer altså ikke franske Florent Manaudou.

En fast samlever fra udlandet kan få lov til at rejse med sin partner ind i Danmark, men det gælder kun kortere ophold, hvis formål ikke er turisme, ferie eller besøg hos venner og familie, skriver politiet omkring rejser til Danmark, der senest er opdateret 29. maj.

'For mig som dansker er det med et grædefærdigt hjerte at skulle fortælle min kæreste, at han ikke kan komme med mig hjem, fordi vi i Danmark ikke anser partnere som en del af os.'

'Jeg skal også ræsonnere for, at havde han været fra Tyskland og ellers intet havde at gøre med Danmark, så ville der ingen problemer være,' skriver Blume.

I kommentarfeltet melder også badmintonspilleren Line Kjærsfeldt ud, at hun ikke har set sin hollandske kæreste i tre måneder.