Jeanette Ottesen er havnet i en gigantisk shitstorm de seneste dage.

For med udgivelsen af sin nye selvbiografi 'Fri' fortæller hun ærligt om det træningsmiljø, hun i mange år oplevede som dansk topsvømmer.

Et miljø, hvor hun blandt andet fortæller, hvordan hun var med til at mobbe svømmekollegaen Lotte Friis i en årrække på landsholdet. Noget, der i den grad har skabt røre i den danske svømmeverden, hvor kritikken af Ottesen sidenhen er haglet ned.

En kritik, som Anne Kirstine Cramon, der er kommunikationsrådgiver, godt kan forstå.

Anne Kirstine Cramon.
Anne Kirstine Cramon. Foto: Mathias Svold
Vis mere

»Det er usympatisk af hende. Det er en skolegårdsting, hun trækker ind i en voksenting. Den måde, hun beskriver Lotte Friis på, er jo retraumatiserende. Hun tager noget, som ikke er hendes historie, og fortæller den, blot for at sælge sin egen historie,« siger hun til B.T.

Anne Kirstine Cramon mener samtidig, at kommunikationen fra både Jeanette Ottesen og forlaget Gyldendals side har været under al kritik.

For med udgivelsen af flere uddrag fra bogen er der opstået en krisesituation, som ingen af parterne havde forudset.

»Forlaget har jo selekteret i kapitlerne og vurderet, at det her er nogle af de mest interessante, som vi kan sælge bøger på. Det er interessant, at man fra forlagets side har taget moralsk stilling til, at det er helt o.k. at beskrive et mobbeoffer på den måde. Det gør dem til en form for part,« forklarer hun og tilføjer:

»Der må sidde nogle pr-folk hos Gyldendal med røde ører, som har overset et red flag, som de burde have haft en plan klar for at håndtere. Jeg tror næppe, det er særlig smart af dem i forhold til salget af bogen.«

Efter at være blevet beskrevet som et mobbeoffer i Ottesens selvbiografi tog Lotte Friis mandag bladet fra munden og forklarede, hvordan hun følte sig udstillet foran hele Danmark.

Noget, som onsdag fik Jeanette Ottesen til at komme med en undskyldning rettet mod sin tidligere svømmekollega.

'Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte. Jeg forstår til fulde Lottes reaktion. Mit ønske var at være bundærlig – og det gennemsyrer bogen,' skrev hun i et opslag på Instagram.

Lotte Friis og Jeanette Ottesen.
Lotte Friis og Jeanette Ottesen. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Men selve undskyldningen kommer alt for sent, mener Anne Kirstine Cramon:

»Hvis hun havde været lidt hurtigere ude, så havde den undskyldning nok virket mere troværdig. Nu fremstår den lidt som en form for damage-control. Det bliver mere: 'Jeg er ked af, at I blev sure, end jeg er ked af det, jeg har gjort mod Lotte Friis'. Jeanette Ottesen er blevet taget med fingrene i kagedåsen.«

Efter den tidligere svømmestjernes undskyldning meddelte Gyldendal onsdag til B.T., at Jeanette Ottesen ikke kommer til at svare på flere spørgsmål omkring sagen.

Og netop den ageren undrer Anne Kirstine Cramon.

»Jeg kan godt forstå, hun ikke har lyst til at snakke om det, men har man sagt A, må man også sige B. Hendes mål var jo at få omtale af bogen, men det er bare stukket i en anden retning, og det er krysteragtigt at stikke halen mellem benene,« siger hun og fortsætter:

»Hun skulle i stedet dame sig op og give en ordentlig forklaring.«

Jeanette Ottesen har skrevet på sin Instagram-profil, at hun på nuværende tidspunkt ikke har flere kommentarer til sagen.

Andre læser også