Jeanette Ottesen ligner en medaljevinder i dagens finale i 50 meter fly.

Så sker det. Fredag får Danmark sin første VM-medalje.

Meget skal i hvert fald gå galt, hvis ikke Jeanette Ottesen får Danmark på medaljetavlen ved VM på kortbane i Qatar. I sprintdisciplinen 50 meter butterfly var hun i gårsdagens semifinale trods et par tekniske fejl suveræn i tiden 24,91, blot 4/100 af et sekund fra sin egen rekord på distancen og i bedste tid af alle.

»Det var ganske udmærket, men ikke helt 100 procent. Jeg er bare glad for at være i finalen,« sagde Jeanette Ottesen til TV2 efter semifinalen, hvor hun tabte tid på vejrtrækningen.

»Jeg havde to vejrtrækninger. Normalt så har jeg ingen. Der er stadig lidt at give af,« lød det afslappet.

Klapper alt i finalen, er det svært at se den stærke svømmer blive snydt for en podieplads. Spørgsmålet er nok nærmere, hvilket trin hun skal op på. Umiddelbart ligner svenske Sarah Sjöström og hollandske Inge Dekker de største konkurrenter til guldet.

Mens Jeanette Ottesen kan glæde sig til dagens finale, skal Mie Ø. Nielsen forsøge at ryste gårsdagens store skuffelse af sig. Den blot 18-årige Aalborg-svømmer missede den medalje, hun ellers var favorit til at snuppe på favoritdisciplinen 100 meter ryg.

Sølvvinderen fra for to år siden ved VM på kortbane i Istanbul svømmede sig til en femteplads i tiden 56,62, der var et stykke fra hendes egen nordiske rekord på 55,99 sekunder.

»Jeg er selvfølgelig ked af, det ikke gik hurtigere, men det var det, jeg havde at skyde med i dag,« sagde Aalborg-svømmeren til TV2 kort efter finalen.

Her virkede hun forbavsende afklaret med, at det ikke blev til en medalje.

»Nogle gange har man en god dag andre gange en dårlig dag. Det var måske ikke den bedste i dag.«

Også den danske herreholdkap svømmede i går VM-finale.

Daniel Skaaning, Frederik Siem Pedersen, Frans Johannessen og Anders Lie Nielsen overraskede ved at kvalificere sig til finalen i 4 x 200 meter fri med tiden 6.58,65. Dermed slettede de en 12 år gammel dansk rekord og forbedrede tiden med mere end 12 sekunder.

Men smilet stivnede en smule i finalen, hvor kvartetten blev sat eftertrykkeligt på plads. Danskerne sluttede klart sidst – mere end tre sekunder efter tyskerne, der blev næstsidst. Guld, sølv og bronze gik til henholdsvis USA, Italien og Rusland efter næsten dødt løb.