Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom den først udkommer torsdag, har Jeanette Ottesens selvbiografi allerede fået massiv opmærksomhed.

'Til trods for, at kun få journalister har læst min bog, er der mange, som kommer med ekstreme kommentarer.'

Sådan skriver den 33-årige tidligere svømmestjerne i et opslag på Instagram og fortsætter:

'Ja, jeg har været ærlig og har valgt også at fortælle bagsiden af medaljen. Bl.a. beskrevet meget åbent og detaljeret omkring en kedelig episode omkring mobning af min svømmekollega, set/hørt/oplevet med mine egne øjne, som skete tilbage, da vi var unge. Noget, jeg ikke er stolt over at have været tilskuer til uden at gribe ind, men bare været medløber,' skriver hun.

Ottesen henviser til, at hun i sin biografi 'Fri' beskriver, hvordan hun var med til at mobbe landsholdskollegaen Lotte Friis.

Noget, hun forklarer, skete som følge af gruppepres og den dynamik, der var i den unge gruppe dengang.

Lotte Friis sagde 'aldrig stop', og hun blev mobbet med blandt andet at lave ufrivilligt sjove ting, der kunne blive gjort grin med hendes udseende eller ting, hun havde gjort i skolen.

Jeanette Ottesen skriver i selvbiografien, at hun fortryder, at hun deltog i mobningen ved at grine med og ikke sige fra, ligesom hun i biografien skriver direkte undskyld til Lotte Friis.

Svømmerne Lotte Friis og Jeanette Ottesen fotograferet i 2012. Dengang afviste de, at der skulle være dårlig stemning imellem dem.
Svømmerne Lotte Friis og Jeanette Ottesen fotograferet i 2012. Dengang afviste de, at der skulle være dårlig stemning imellem dem. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Og Jeanette Ottesen uddyber nu på Instagram, at formålet med at dele den historie er at slå fast, at mobning ikke er i orden.

'Lige netop her kan jeg være med til at råbe op, da jeg ikke ønsker det for mit eget eller andres børn. Så lad os sammen være enige om, at alle former for mobning ikke er okay, om man er voksen eller barn. Kommentarerne gør ondt, jeg dealer med dem og tager mine slag. Jeg håber på et tidspunkt, at folk forstår min hensigt med ærligheden. Jeg vil ingen ondt,' skriver den tidligere svømmer.

B.T. bragte søndag et uddrag fra selvbiografien, der omhandlede OL i Rio i 2016 og Jeanette Ottesens blandede følelser omkring både sin egen bronzemedalje og Pernille Blumes guldmedalje. Det kan du læse her.

Andre læser også