Den danske medleyholdkap med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Emilie Beckmann og Pernille Blume svømmede her til aften  finale ved EM i Glasgow. Her blev til et flot sæt sølvmedaljer til de danske piger.

Rusland vandt guld i suveræn stil, men Danmark fik kæmpet sig op på medaljeskamlen til sidst, hvor omdiskuterede Pernille Blume var i vandet i en hurtig crawl og fik overhalet Italien og Storbritannien. Det var Danmarks fjerde medalje ved EM, hvor det er blevet til tre gange sølv og en gang bronze.

Tidligere på aftenen havde 21-årige Emilie Beckmann sikret Danmarks tredje medalje ved mesterskabet med sin sølvmedalje. Foruden Danmark havde medleyholdkap-finalen deltagelse af Storbritannien, Holland, Frankrig, Tyskland, Italien, Rusland, Ungarn.

Den danske kvartet vandt tidligere i dag sit semifinale-heat i overbevisende stil - og det skete ikke mindst med Pernille Blumes hjælp. Blume har været i vælten efter sin kontroversielle optræden ved semifinalen i 100 m fri, som har skabt heftig debat.

Pernille Blume svømmede for Danmark i medley-finalen ved EM. Vis mere

Her til aften var OL-guldvinderen fra Rio også sidste dansker i bassinet, da hun svømmede sidste tur og slog hånden først i muren som nummer to.

Hele balladen omkring Pernille Blume startede tirsdag aften, og den handler om, at der var lagt en klar taktik for semifinalen ved 100 meter fri for at få danskeren i finalen.

En plan, som OL-guldvinderen ikke valgte at følge, for hun gav den i stedet fuld gas på de første 50 meter. På de sidste 50 meter løb hun så tør for kræfter, hvilket betød, at hun sluttede som nummer seks uden for finalepladserne. Det kastede heftig kritik af sig - og skabte voldsom debat. Selv har Blume forsvaret sin handling.