Tobias Bjerg satte dansk rekord, mens Julie Kepp Jensen satte nordisk rekord ved kortbane-EM lørdag.

Der var ikke medaljer til Tobias Bjerg, da den danske svømmer lørdag var i vandet i Glasgow i finalen i 100 meter brystsvømning ved kortbane-EM.

Bjerg blev nummer syv, men satte til gengæld ny dansk rekord, da han sluttede i tiden 56,98 sekunder.

Hollandske Arno Kamminga tog EM-guldet foran Ilya Shymanovich fra Hviderusland og Fabio Scozzoli fra Italien.

Tobias Bjerg var aldrig i nærheden af at blande sig i medaljekampen, men får altså alligevel noget med sig fra finalen.

Tidligere lørdag aften bookede Julie Kepp Jensen en plads i finalen i 50 meter rygcrawl ved at sætte ny nordisk rekord på distancen.

Da medaljerne skulle fordeles senere på aftenen måtte danskeren ligesom sin landsmand Tobias Bjerg dog nøjes med en syvendeplads.

Emilie Beckmann er klar til søndagens finale i 100 meter butterfly efter at have sat næstbedste tid i semifinalerne lørdag. Her deltog Caroline Erichsen også, men hun gik ikke videre.

Kortbane-EM er det mindst prestigefyldte af de store mesterskaber. Flere af Danmarks bedste svømmere - eksempelvis Mie Ø. Nielsen - deltager ikke i mesterskabet. Viktor Bromer er heller ikke med, men det skyldes, at han ikke formåede at kvalificere sig.

Ved OL næste år svømmes der på langbane.