Sarah Bro er en af Danmarks dygtigste svømmere, men nu springer hun også ud i et helt nyt bassin.

Fremover skal den 22-årige topsvømmer nemlig være en del af modelbureauet Scoop Models’ afdeling for influencers - altså personer med mange følgere på de sociale medier. Og det er der en god årsag til.

»Man tjener ikke altid de store penge på svømning. Så jeg prøver at finde en levevej gennem det her. Jeg har et budskab, som jeg håber, vi sammen kan få ud, og som jeg gerne vil inspirere nogen med,« siger Sarah Bro om det spritnye samarbejde, der blev underskrevet i sidste uge, men har været en måneds tid undervejs.

Der har været mange overvejelser undervejs, men for den dygtige svømmer handler det ikke om, at bankboksen skal fyldes med millioner. Det handler om forhåbentlig at få mere frihed.

»Jeg har ikke indgået samarbejdet på baggrund af, at jeg skal blive stinkende rig. Men alternativet er, at jeg skulle have et 8 til 16-job, og det hænger bare ikke så godt sammen med en 30 timers arbejdsuge. Hvis vi får lavet gode og relevante samarbejder, kan det give noget frihed på den front, så jeg kan koncentrere mig om min karriere og om mig,« siger Sarah Bro.

Sarah Bro var i 2016 med Danmark til OL i Rio. Og hun har været en del af den danske elite i adskillige år. Allerede i vinteren 2013 fik hun sin debut på seniorlandsholdet ved EM i Herning.

Og ved siden af de store drømme inden for svømmesporten, har hun også haft store ambitioner uden klorvand.

»Jeg blev færdig med en fireårig STX i sommeren 2016. Derefter havde jeg nogle år, hvor jeg tog sidefag, fordi jeg ville læse medicin. Jeg startede også på medicin, men fandt ud af, at det ikke var den rigtige vej for mig. Så jeg har kigget på, hvilken vej jeg kan gå. Den har jeg ikke fundet endnu, så jeg leder stadig efter den bedste vej for mig.«

En af vejene kunne være på de sociale medier, hvor der kan være penge i at reklamere for forskellige produkter. Nu skal Sarah Bro og Scoop Social så finde ud af, hvad der passer bedst til hendes brand som ung svømmer.

»Vi er stadig ved at blive klogere på mit brand. Det handler om at vise livet som professionel svømmer som ung. Og det handler også om at vise, hvad livet også kan være, når jeg ikke lige træner,« siger Sarah Bro, der dog lige nu træner en del for at nå tilbage på toppen.

»Lige nu handler det for mig om at komme i rigtig god form og komme tilbage på mit højeste niveau. Og give den gas. Man kan ikke spå om fremtiden, men jeg håber, at jeg kan komme tilbage.«

Og mens Sarah Bro altså træner hårdt for at nå sin topform, kører det altså fint udenfor svømmehallen med den nye aftale med Scoop.

Herunder kan du se et udpluk af Sarah Bro på Instagram: