Sportsåret 2018 har været en blanding af det hele for den danske svømmestjerne Rikke Møller Pedersen.

»Det har været ret overraskende (året, red.). Der er sket mange ting. Fra at stå til store stævner og forberede mig max til at få at vide, jeg er gået min første rigtige skade i møde. Det har været lidt af det hele,« siger den danske svømmer til B.T. Sport ved 'Sportsgalla' i Herning.

Skaden blev hun ramt af i sommer, fortæller hun. Den sidder i skulderen.

»Jeg har trænet – tror vi – halvdelen af højre ledkapsel i skulderen af, så den hæfter ikke længere. Det er hele bagsiden. Det giver nogle udfordringer i forhold til det, jeg er god til i min sport,« siger Rikke Møller Pedersen.

Rikke Møller Pedersen håber på snart at komme tilbage i bassinet.
Rikke Møller Pedersen håber på snart at komme tilbage i bassinet. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

En skade af den kaliber har da også givet nogle udfordringer.

Som hun selv nævner, er det første gang, hun er blevet ramt af en så alvorlig skade i karrieren. En skade, som hun stadig arbejder på at komme sig over.

Og det sker ikke bare med et fingerknips.

»Det går okay. Det er helt klart en proces. Jeg skal lige indstille mig på, hvad der skal ske, og hvad jeg skal gøre. Skal jeg træne? Jeg skal forholde mig til, hvordan kroppen er nu. Det er helt klart en proces,« siger Rikke Møller Pedersen.

Rikke Møller Pedersen.
Rikke Møller Pedersen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og hvordan håndterer man så som atlet en skade, der er af den kaliber, når man ikke har prøvet det før og er vant til at have en hverdag, hvor tiden i bassinet fylder meget?

»Jeg har et godt hold bag mig. Hele Team Danmark og eksperter står bag en. Jeg har rimelig fri adgang til at blive tjekket for min skade, jeg bliver undersøgt, behandlet, får lagt træningsplan, og så har jeg nogle trænere der bakker op og er gode til at have ældre atleter. Så det er rigtig dejligt,« siger Rikke Møller Pedersen.

Hun er bestemt ikke færdig som svømmer, som det ligger i kortene lige nu. Sammen med sit team arbejder hun på at kæmpe sig tilbage i bassinet, men hun kan ikke sætte en dato for, hvornår det sker.

Hun har en del i gærde for 2019 og håber at kunne kæmpe sig tilbage på svømmebanen. Samtidig sker der også andre nye ting, håber hun.

»Forhåbentlig får jeg en masse nye muligheder. Jeg leder efter et job, og så er vi nogle svømmepiger, der har startet et vandakademi, så det glæder vi os rigtig meget til,« siger Rikke Møller Pedersen, der også gerne sætter lidt ord på, hvilken type job, hun søger.

»Jeg leder efter noget kreativt, hvor jeg kan møde mennesker men også nørde lidt i detaljerne. Det er selvfølgelig meget bredt, men jeg har ikke lyst til at låse mig fast i noget. Det er første gang, jeg virkelig skal ud i den anden del af livet, så jeg vil også forholde mig åbent overfor det og komme ud og prøve lidt af hvert,« siger Rikke Møller Pedersen med et smil.

Og netop det at lave noget, der ikke handler om svømning, betyder meget for hende i hverdagen, så alt ikke bare handler om klorvand og badehætter.

»Jeg har også taget en uddannelse ved siden af (karrieren, red.). Det er meget vigtigt for mig at have den adspredelse i hverdagen,« slutter Rikke Møller Pedersen.