En OL-medalje, to VM-medaljer og et væld af medaljer af forskellig værdi til EM.

Den tidligere danske svømmer Rikke Møller Pedersen kan se tilbage på en sejrrig og på mange måder glorværdig karriere i professionel svømning.

Og det blev hun endnu en gang bekræftet i, da det blev offentliggjort, at hun blev skrevet ind i SvømDanmarks Hall of Fame.

»Det er faktisk meget rørende at blive optaget i Svøm Danmarks Hall of Fame. Det føles stort, men også lidt vemodigt, at jeg nu kan se tilbage på min svømmekarriere og se det hele rammet ind på den måde,« siger den tidligere elitesvømmer til SvømDanmarks hjemmeside og fortsætter:

»Men jeg er stolt over at have leveret nogle resultater, der er gode nok til at blive husket for eftertiden.«

Rikke Møller Pedersen og Simon Gleie - Knud Gleies søn - modtog Hall of Fame-statuetterne lørdag.
Rikke Møller Pedersen og Simon Gleie - Knud Gleies søn - modtog Hall of Fame-statuetterne lørdag. Foto: Foto: SvømDanmark
Vis mere

Også den tidligere mandlige topsvømmer Simon Gleie, som svømmede tilbage i 50'erne og døde tilbage i 2010 blev skrevet ind i Hall of Fame.

Og det er på ingen måde tilfældigt, at det er netop de to, der skulle skrives ind i den danske svømmehistorie.

»De to er de eneste danskere, der har haft verdensrekorder i brystsvømning i en olympisk distance siden Anden Verdenskrig,« giver Carsten Jokumsen, der er en del af Hall of Fame-komiteen, som en af forklaringerne.

Rikke Møller Pedersen og Knud Gleie bliver nummer 19 og 20, der optages i Hall of Fame.

35-årige Møller Pedersen stoppede karrieren tilbage i 2019 og har siden da været at finde som nyhedsvært på TV 2 Sport.