Mary på scenen med guld-pigerne

Danmark er blevet europamester på 4x50 meter fri efter en fantastisk finale, hvor de danske kvinder samtidig satte ny verdensrekord på distancen.

Den danske holdkap, der består af Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume og Kelly Riber Rasmussen, vandt guldet foran Sverige og Rusland. Det skete i øvrigt til voldsom stor jubel hos hjemmepublikum i Jyske Bank Boxen i Herning.

Afslutningen blev uhyggelig tæt, men Mie Ø. Nielsen klemte sig lige akkurat ind på førstepladsen i tiden 1:37:04, efter Danmark ellers længe havde ligget på bronzepladsen. Sverige og Rusland var henholdsvis fire og ni hundrededele efter de danske guldvindere.

Dermed har Danmark nu sikret sig den første EM-medalje ved mesterskaberne. Og det skabte selvsagt stor glæde hos de fire danske guldvindere.

- Det er i de her rammer det mest fantastiske, jeg har prøvet. Det er fedt nok at blive verdensmester og det der, men det her er det sygeste. Det er en total forløsning. Det er bare verdensklasse, sagde en lykkelig Jeanette Ottesen til TV2, efter det danske guld var en realitet.

- Jeg synes bare, det klikkede for os. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Jeg er helt oppe at køre, supplerede Mie Ø. Nielsen sin guldkollega.