Om et år er der OL i brasilianske Rio de Janeiro, og det bliver med en stribe danske svømmere i aktion. Det står allerede klart lidt over halvvejs igennem VM i russiske Kazan.

For Viktor Bromer må det være et lille plaster på såret, at han trods onsdagens forfærdelige badebukse-kaos formåede at svømme under OL-kravet i finalen i 200 meter butterfly.

Da Viktor Bromer skulle klæde om til finalen, opdagede han til sin rædsel, at han have glemt sine konkurrence-badebukser på hotellet. Herefter kom der voldsom stress på, og først 20 minutter før starten gik, fik han fat i et par nye, efter den danske svømmer Pernille Blume havde skaffet et par i et sponsortelt.

Udover Viktor Bromer er også Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen klar til OL i 2016.

Jeanette Ottesen svømmede uden problemer under kravtiden, da hun vandt sølv i 100 meter butterfly, og tirsdag var det så Mie Ø. Nielsen, der indløste billet til legene i Brasilien, da hun svømmede sig til bronze i 100 meter ryg.

Også Lotte Friis bør være et sikkert kort i Rio i disciplinen 800 meter fri. Der skal i hvert fald gå meget galt, hvis ikke hun kvalificerer sig til olympiaden, når hun med største sandsynlighed skal svømme finale på lørdag. Ligesom Rikke Møller Pedersen gør kvalificere sig i 200 meter bryst-finalen fredag.