Lyt til artiklen

Alexander Zorniger fik en perfekt start som Brøndby-træner, da Esbjerg blev nedlagt hele 4-0 i Superliga-debuten søndag. Storsejren har skabt høje forventninger fra fans og eksperter.

Men det er ikke noget, der påvirker den stålsatte tysker. Han ved, at hans metoder og træning skaber resultater, og han er godt tilfreds med sine spillers udvikling den første måned.Men arbejdet er blot begyndt, pointerer han.

Fansene er meget oppe og køre over, at I vandt 4-0 i sæsonpremieren. Du har sagt, at de skal vænne sig til, at det nok ikke sker hver gang. Hvordan vil du bruge den start som et boost?

»Vi vil forsøge at finde en balance. Og det vil være perfekt, hvis det er et boost for fansene. Men specielt også for spillerne. Men vi skal også indse, at 4-0-sejren ikke er skabt af tilfældigheder og fejl. Den blev skabt ved en holdpræstation. Og den skal vi finde hver dag. Ellers taber vi. Hvis vi begynder på at bevæge os mindre fremad, hvis vi begynder at tænke mere på vores eget ego, hvis vi tænker mere på at vise vores individuelle kvaliteter end holdets kvaliteter…så taber vi. Helt sikkert,« siger Zorniger til BT, der møder ham til mandagens træning i Brøndby.

Her trænede to nye ansigter med. Den ene er velkendt i form af nyindkøbet Hjörtur Hermannsson, som netop er hentet til fra hollandske PSV. Han trænede med for første gang i sin nye klub, mens den 23-årige tyske midtbanespiller Benedikt Saller også deltog.

»Saller spiller på andetholdet i Mainz, og de spiller lidt på samme måde som os. Vi har set lidt video af ham og har så spurgt, om han ville træne med. Så må vi se, hvad der sker,« forklarer Zorniger om Sallers tilstedeværelse.

Læs meget mere om Alexander Zornigers tanker om, hvad der kræves for at få succes på Vestegnen i tirsdagens BT. Og læs også om, hvorfor ni kameraer overvåger hver eneste af spillernes bevægelser.

 
Alexander Zornigers Brøndby var Esbjerg totalt overlegne og vandt stensikkert med 4-0 i Alka Superliga-premieren på Brøndby Stadion.
Vis mere