Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC Midtjylland har over de senere år som oftest været det hold, som FC København skulle slå i kampen om det danske mesterskab.

Men alligevel er der ét hold, der er vigtigere at slå – og det er lige meget, hvordan tabellen lige forholder sig.

Brøndby IF.

Det har FC København-kaptajnen Carlos Zeca lært alt om, siden han i 2017 skiftede til FCK og efterfølgende har stået overfor ærkerivalerne fra vestegnen i 18 derbyer.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

19. gang må vente til næste sæson, for når FCK og Brøndby søndag støder ind i hinanden for sidste gang i denne sæson, så sidder Zeca for tredje derby i træk ude med en knæskade.

Fraværet vækker store følelser i den 33-årige midtbanespiller, der i den grad har fået FCK-blod i årerne gennem hans 183 kampe i den hvide trøje.

»Jeg har lært gennem mine år her, at en derbyuge altid er speciel. Det gør alle i byen glade, og det handler ikke kun om tre point.«

»Så selv om jeg lige nu er ked af at misse alle kampe, så er den her kamp virkelig en, man kan mærke. Jeg ville så gerne være med, for det er en fed kamp og en vild atmosfære, og der bygges op til kampen hele ugen,« fortæller Zeca til B.T. og sætter ord på sit forhold til de blågule rivaler.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg respekterer dem som hold, men det er jo det hold, jeg allerhelst vil slå. Det er den slags kampe, man lever for som fodboldspiller, så jeg kan vel bare sige, at mit forhold til Brøndby består i, at det eneste jeg vil, det er at slå dem.«

Sidste år kunne Zeca se ærkerivalerne tage guldet, og den 33-årige midtbanespiller erkender, at det gjorde nas, da Brøndby tog mesterskabet i 2021 for næsen af FCM og FCK.

»Det gjorde rigtig ondt, og det havde måske været et dårligt tegn, hvis det ikke gjorde. Det var slet ikke godt, at Brøndby vandt. De er vores rivaler. Men det gode er, at man kan slå tilbage, når sådan noget sker, og det er vi godt på vej mod.«

»Det var også fordi, vi i FCK kun tænker på at vinde mesterskabet. Det er sådan, mentaliteten er her, og det er det, der har gjort klubben så stor. Så det gjorde ondt at se Brøndby vinde,« gentager midtbanespilleren.

Siden 3. oktober i 2021 har han måttet se sine holdkammerater kæmpe for at få guldet hjem.

Han er sikker på, at holdkammeraterne på 10eren kan sikre mesterskabet.

»Jeg stoler meget på mine holdkammerater, de gør det godt, og de presser dem selv til det yderste for at vinde titlen. De vil give det til fansene, og nogle af dem siger også, at de vil vinde mesterskabet for mig. Det gør mig virkelig glad,« fortæller Zeca, der længes efter at kunne hjælpe holdet.

»Det er generelt svært for mig for tiden. Holdet gør det godt, og der er et lille forspring lige nu til andenpladsen, så jeg ville bare så gerne være med, hjælpe holdet og kunne gøre noget på banen.«

Inden søndagens store brag på vestegnen ligger FC København i pole position til at køre mesterskabet hjem.

Der er tre point ned til FC Midtjylland med fire runder igen, og søndag møder man et Brøndby-hold, der er i knæ efter en stime på syv nederlag i træk, hvilket er klubrekord på vestegnen.

Seneste FCK-sejr var 2-0 over netop Brøndby den 18. april.

Andre læser også