Johan Elmander var hidsig, da dommer Jakob Kehlet fløjtede pokalsemifinalen af, og FC København med 1-0 havde stjålet Brøndbys mulighed for et trofæ i denne sæson. Brøndby-angriberen skulle holdes tilbage, og det skyldtes et smil fra Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Det var i en episode kort før tid, at Johan Elmander angiveligt skulle have følt sig provokeret af FCK-forsvareren.

»Han tog det med at provokere til et lidt andet niveau, og så provokerer man lidt tilbage,« siger Mathias 'Zanka' Jørgensen, og forklarer sin side af episoden.

»Hvis du går ind, og træder mig over fødderne, allerede inden bolden er sat i gang – og fortsætter med det resten af kampen, så må jeg også godt drille dig, når du sparker lidt skævt til den. Den er ikke længere end det. Når kampen er færdig, så er kampen færdig, og der skal vi alle sammen være mennesker.«

»Jeg synes ikke, det var så slemt, at når han rammer den skævt, så smiler man til ham. Det er en dårlig bane herude, og det var sikkert derfor, han ikke ramte den så godt.«

Mathias 'Zanka' Jørgensen spillede en stort set pletfri kamp i den noget fjendske kulisse på Brøndby Stadion. Og derfor klappede han sig selv på skulderen efterfølgende.

»Det er det, der er det vigtigste. Det har jeg nok haft lidt sværere ved tidligere i min karriere. Nu virker det som motivation. Det hjælper kun på koncentrationen, hver gang en råber noget. Når hele stadionet så begynder at råbe, at man er homoseksuel… Hvis I vil bruge jeres tid og energi på at råbe på mig, vil jeg bare sige tak for hjælpen,« siger 'Zanka', inden han lukkede af med et lille håb.

"På et eller andet tidspunkt bliver folk vel trætte af at bruge homoseksuel som et skældsord. Men det er fodbold. Vi er neandertalere alle sammen."