Lyt til artiklen

Younes Namli skiftede i sidste uge til Heerenveen fra 1. divisionsholdet AB. Ingen Superliga-klubber bød på ham.

Han har aldrig optrådt i Superligaen eller været på noget dansk U-landshold, men han er alligevel den seneste unge danske spiller, som har fået drømmen om et skifte til udlandet opfyldt.

Younes Namli hedder han, og efter tre sæsoner i 1. division har han skiftet en deltidstilværelse i AB ud med fodbold på højeste europæiske niveau hos Heerenveen i den hollandske Æresdivision.

»Det er selvfølgelig stort. Jeg har altid haft en drengedrøm om bare at komme til udlandet, men hvis jeg selv skulle vælge et første step væk fra Danmark, var Holland nok en af de foretrukne destinationer,« siger den 20-årige Younes Namli, som spiller på den offensive midtbane eller på kanterne og har sin force i det tekniske spil.

Inden Younes Namli med de marokkanske rødder gjorde sig til en vigtig del af AB-holdet, trådte han sine fodboldben i først Skovlunde og siden Brøndby, hvorfra han som 16-årig drog til Gladsaxe.

53 kampe og 7 mål senere blev han før jul inviteret til prøvetræning i den klub, Thomas Dalgaard allerede spiller i, og her overbeviste han hollænderne om at sende i omegnen af et par millioner til AB og tilbyde en kontrakt på to og et halvt år.

»Mit skifte skete lige pludselig. Jeg vidste godt, at Heerenveen var ude efter mig, og at man havde været i Danmark for at se mig spille i slutningen af efteråret. Men så fokuserede jeg ikke mere på det og tænkte bare på at spille godt. Da de sidste fem, seks kampe var gået, blev jeg ringet op og fik at vide, at de ville have mig ned på prøve i fire dage. Så jeg tog af sted og fik dem overbevist,« lyder det fra Younes Namli.

Man kan undre sig over, at et ungt talent, der er god nok til at blive solgt til en af de bedste europæiske rækker, ikke først havnede hos en Superliga-klub, men der var simpelthen ikke noget bud fra de danske klubber.

»For at være ærlig gik jeg kun efter at komme til Hee-renveen, da jeg fik at vide, at de ville have mig. Jeg fik at vide, at der var lidt småinteresse fra Superligaen. Men der kom ikke nogen konkrete bud.«

Generelt har de danske fodboldøjne været et andet sted end på Younes Namli, der trods et stort talent aldrig har været udtaget til U-landsholdsfodbold.

»Det er glippet for mig mange gange, så jeg tænker ikke på U-landsholdet længere. Hvis DBU henvender sig, vil jeg selvfølgelig blive glad for det, men jeg vil kun fokusere på at gøre det godt for Heerenveen lige nu. Jeg tænker ikke på U-landsholdsfodbold længere. Det er bare en bonus, hvis det en dag sker,« siger han.

Younes Namli er i øjeblikket med Heerenveen i Spanien på en træningslejr, hvor han har fået spilletid i begge holdets kampe.