Mikkel Damsgaard leverede en kandidat til årets mål, da et velspillende FC Nordsjælland-hold slog Sønderjyske.

Spillerne fra FC Nordsjælland viste høj kvalitet i opspil og afslutninger i søndagens udesejr på 4-1 over Sønderjyske i Superligaen.

De nordsjællandske gæster scorede en stribe flotte mål, men særligt Mikkel Damsgaards perlemål til 1-0 var i den mindeværdige ende af skalaen.

De tre point bringer FC Nordsjælland op på 20 af slagsen i Superligaen. Med sejren stryger holdet op på sjettepladsen før Brøndbys kamp mod Lyngby, mens Sønderjyske er nummer ni.

Nordsjælland havde blot vundet en af de seneste fire ligakampe, men det var glemt, da Damsgaard hamrede bolden op i krydset i det niende minut.

Den formidable scoring slog tonen an for en chancerig halvleg.

Efter 22 minutter viste den omskolede højre back Jeppe Simonsen, at han ikke helt har glemt sin tid som angriber, da han elegant vippede bolden over Nordsjællands fremstormende målmand Nicolai Larsen til 1-1.

Begge hold kunne - og burde måske - have scoret flere gange før pausen.

Nordsjællænderne ærgrede sig over, at Isaac Atanga skød på stolpen, og Mohammed Kudus' forsøg blev pillet flot af Sønderjyskes målmand Sebastian Mielitz.

Og i den anden ende manglede stopperen Patrick Banggaard skarphed, da han fik chancen foran mål.

Hvor afslutningen gjorde FC Nordsjællands første mål seværdigt, var det opspillet til holdets andet kort efter pausen, der gjorde størst indtryk.

Mikkel Rygaard fandt på elegant vis Atanga, som så sit flade indlæg blive prikket i kassen af forsvarsspiller Kian Hansen.

2-1 blev til 3-1, da Atanga endnu en gang var i oplæggerens rolle efter 50 minutter, og opskriften var den samme. En snedig aflevering fra Rygaard fandt en fri Atanga i højre side af feltet, og inde foran sparkede Damsgaard det flade indlæg i mål.

Målet gav gæsterne lidt pusterum, mens Sønderjyske skulle flytte spillet længere frem på banen i håb om et comeback.

Det gav Nordsjælland den ene farlige omstilling efter den anden, og med 11 minutter igen satte Kudus punktum på en friløber.