Hvis videohjælp i fodboldkampe var en religion, er Jonas Wind ateist. Det kan selv ikke hjælp fra videoguden lave om på.

For Jonas Wind fik godt nok sit mål til 2-0 mod Horsens godkendt efter en gennemkigning i den lille kassevogn bag Casa Arena, men FC København-angriberen er langtfra tilhænger af den nye teknologi, der er indført i Superligaen i denne sæson.

»Det er virkelig sløjt. Jeg er ikke den største fan af VAR. Jeg synes, det er irriterende, at det tager den umiddelbare glæde ud af fodboldspillet, at man ikke rigtig kan juble. Det er ikke helt det samme,« siger Jonas Wind og fortsætter:

»Jeg når lige at juble et splitsekund, da jeg har sparket den ind, men så må man juble igen senere. Det er bare ikke det samme, når der er gået et par minutter. Det er irriterende.«

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

FCK-angriberen nåede på sin fødselsdag op på seks mål i 11 kampe i Superligaen, og sådan en fin kasse efter forarbejde af Rasmus Falk og Mustapha Bundu skulle være til at glæde sig over.

Det var den da også, men selvom det altså endte med at blive til Jonas Winds fordel, at situationen omkring målet, som først blev underkendt, blev kigget igennem af VAR-dommerne, glider han ikke over til tilhængerskaren af den grund.

»Selvfølgelig er det glædeligt. Men hvis jeg kunne vælge, om jeg ville have det eller ej, var jeg helst foruden. Jeg er typen, der tror på, at det går op i løbet af en hel sæson. I dag er jeg glad for, at linjedommeren så forkert i første omgang og så blev reddet af dem, der kigger på video,« siger Jonas Wind.

På mandag om en uge får han igen muligheden for at hygge sig med VAR. Her møder FC København nemlig Sønderjyske.